Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Urban Lutman

Urban Lutman (Foto: Matic Kremžar)

Urban Lutman je domači up soul in R&B scene, znan kot glavni vokalist zasedbe Batista Cadillac.

Pred kratkim je v sodelovanju z ekipo Sladica izdal tudi skladbo ‘Manjkaš mi’ (poslušate jo lahko TUKAJ). Z zasedbo Batista Cadillac so decembra izdali singel ‘Generacija neba’ (TUKAJ), junija lani pa njihovega najbolj slavnega ‘Magnolije’ (TUKAJ). Za njegov nastop v oddaji Živooke na Valu 202 kliknite TUKAJ.

Batista Cadillac je v osnovi dvojec dobrih prijateljev, ki si je ime nadel po kubanskem opisu starodobnega avta iz pred-Castrovega časa. Avtorsko izhajata iz lastnega staromodnega okusa preoblečenega v modernejšo obliko. Urban Lutman in Matija Koritnik sta tudi finalista šova Slovenija ima talent 2016. ‘Pust me do besede’ (TUKAJ) je njun prvenec iz 2018. Snemala sta v studiu Penrose in k sodelovanju povabila prekaljene studijske glasbenike, kot so Tadej Košir, Miha Gorše, Dorian Granda in Jernej Kržič, ki je tudi produciral skladbo. Drugi singel z imenom “Stop” je izšel spomladi 2019, poleti pa sta se pridružila Thomas March kolektivu in ustvarila plesni hit “Neviden” (TUKAJ).

V 2019 se jima je pridružila še 6-članska ekipa vrhunskih muzičarjev, v 2020 pa so predstavili nov singel Magnolije. Urban Lutman (glas), Matija Koritnik (kitara), Mark Žakelj (kitara), Jošt Lampret (bas), Gaj Bostič (bobni), Blaž Avsenik (klaviature), Tadej Šepec (saksofon) in Vid Šketa (trobenta).

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Blood, Sweat and Tears – Blood, Sweat and Tears (1968)
Crosby Stills and Nash – Crosby Stills and Nash (1969)
The Band – The Brown Album (1969)
Derek and the Dominos – Layla and Other Assorted Love Songs (1970)
The Allman Brothers – At Fillmore East (1971)
Pink Floyd – The Dark Side of the Moon (1973)
The Eagles – On the Border (1974)
Steely dan – Aja (1977)
Tedeschy Trucks Band – Made Up Mind (2013)
The Teskey Brothers – Half Mile Harvest (2017)