Batista Cadillac predstavljajo nov singel “Magnolije”

Batista Cadillac (Foto: Sonic Tribe)

Batista Cadillac, ki se je iz dvojca razvil v polnokrvni osemčlanski bend, predstavljajo novo pesem z naslovom “Magnolije”. Zvokovno skladba združuje staro šolo pisanja pesmi: lepa zgodba, močan instrumentalni del, ki ju nadgradi zvok sodobnejše produkcije.

Če zadnji čas svetovne glasbene smernice kažejo pot nazaj na obujanje zvokov preteklih obdobji, lahko mirno zatrdimo, da imamo tudi pri nas glasbenike in avtorje, ki so prevzeli to štafeto in v to kategorijo nedvomno spadajo Batista Cadillac. Fantje spretno krmarijo med šolanim muziciranjem na najvišji ravni in poglobljenim avtorskim pristopom zrelejše populacije glasbenih kolegov.

Tokrat so fantje v Marsh Studiu združili moči s prekaljenim producentom Martinom Štibernikom, ki je nekaterim bolj znan pod imenom Mr. Marsh. Posneli so dve pesmi in pravijo da je prva “Magnolije” bolj primerna času, v katerem smo.

Stanje karantene so izkoristili tudi za snemanje nekaterih priredb, ki jih je mogoče slišati na njihovih družbenih omrežjih. Tam lahko slišite njihov doseg igranja in interpretacije svetovnih uspešnic, kot sta “Scream” in “Cosmic girl”.

Skupina trenutno poglobljeno ustvarja material za njihov prvi album, ki ga bodo prav tako posneli v Marsh Studiu. Tam se počutijo kot doma, kar je moč videti tudi v novem videospotu, kjer ne manjka zabavnih trenutkov.