Vlado Kreslin za 8. februar pripravlja spletni koncert ‘POjEZIJE’

Vlado Kreslin (Foto: Primož Pičulin)

Vlado Kreslin in Mali bogovi pripravljajo prav poseben spletni koncert.

Koncert Vlada Kreslina 8. februarja z naslovom “POjEZIJE” bo natanko tak, kot si ga želimo ob kulturnem prazniku. Topel, glasbeno literarni večer lanskega Ježkovega nagrajenca z intimnejšo, akustično zasedbo Mali bogovi in gostom MiIanom Kreslinom.

To bo koncert Vlada Kreslina, kakršnega še nismo doživeli, čeprav smo ga že dolgo pričakovali.

Vlado Kreslin je eden najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih avtorjev/izvajalcev. Skoraj ponarodelih je kar precej njegovih pesmi, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge.

V osemdesetih je deloval v skupini Martin Krpan, ki je prenehala delovati po nastopu na ljubljanskem koncertu Boba Dylana leta 1991. V devetdesetih letih je s svojo Beltinško bando povzročil pravi preporod slovenske ljudske/etno glasbe. Približal jo je mlajšim generacijam, hkrati pa demarginaliziral in rehabilitiral prekmursko narečje. S skupino Mali bogovi in Beltinško bando je združil včeraj in danes. Izdal je 28 albumov, nekaj pesniških zbirk, nastopal v več filmih in gledaliških predstavah kot avtor glasbe in igralec, o njem pa je posnet tudi dokumentarni film Poj mi pesem režiserja Mirana Zupaniča.

Vstopnice lahko kupite TUKAJ.