Batista Cadillac predstavljajo singel “Generacija neba”

Batista Cadillac (Foto: Promo/Sonic Tribe)

Po zimzeleni skladbi “Magnolije” se mlada zasedba tokrat predstavlja bolj energični različici – s funk pesmijo. Prav v teh dneh ste jih lahko namreč ujeli na nacionalnem radiu, ko so v oddaji Živooke premierno predstavili svoj nov singl “Generacija Neba”.

“Besedilo je nastajalo prav v okoliščinah, ki jih pesem opeva in je odraz usodnega optimizma mladega človeka v obdobju notranje rasti in točke preloma v življenju. Govori o trenutku, ko ti z glavo uspe prodreti skozi zid in prvič videti, kaj je za njim, hkrati pa je primerjava mladega človeka na poti do brezskrbnosti z mladim ptičem, ki se uči leteti in mu navsezadnje to tudi uspe.” je dodal pisec besedila in kitarist Mitja Koritnik.

Novo pesem so, kot tudi “Magnolije”, posneli v studiu MARSH pri producentu Martinu Štiberniku, ki je poskrbel tudi za mix in master. Fantje za leto 2021 napovedujejo album, ki je že v nastajanju in bo končan prav tako v omenjenem studiu z Martinom, s katerim so se fantje odlično ujeli.

Videospot je bil posnet v duhu trenutnih ukrepov in je temu primerno število nastopajočih omejeno. V glavnih vlogah nastopata mlada igralca Voranc Boh in Lara Perša, video pa je ustvaril Fabris Šulin in se podpisal pod vlogo direktorja fotografije in režiserja, sicer pa se je mladi ustvarjalec po zaključenem študiju na AGRFT posvetil snemanju filmov.