Foo Fighters z novim videom ‘Waiting On A War’

Foo Fighters bodo 5. februarja izdali nov studijski album.
Foo Fighters bodo 5. februarja izdali nov studijski album.

Priljubljena ameriška zasedba Foo Fighters je te dni izdala nov video za skladbo ‘Waiting On A War‘. Omenjena skladba bo tudi na njihovem prihajajočem ploščku ‘Medicine At Midnight‘, ki bo luč sveta ugledal 5. februarja pod okriljem glasbene založbe Roswell Records/RCA Records.

 

 

Dave Grohl je to skladbo napisal za svojo hčer

Skladba ‘Waiting On A War‘ ima še posebej čustveno besedilo. Dave Grohl pripoveduje o osebni anekdoti, ki ga je navdihnila za skladbo: ‘Lani jeseni, ko sem peljal hčer v šolo, se je obrnila name z vprašanjem: Očka, bo vojna? Strlo mi je srce, ko sem ugotovil, da zdaj živi pod istim temnim oblakom, kot sem pred 40 leti. In na ta dan sem napisal ‘Waiting On A War’. Vsak dan čakam, da pade nebo. Ali je kaj več od tega? Je kaj več od tega kot le čakanje na vojno? Kajti jaz potrebujem več. Vsi potrebujemo več. Ta pesem je bila napisana za mojo hčerko Harper, ki si zasluži prihodnost, tako kot si jo vsak otrok.’

Seznam skladb na albumu ‘Medicine At Midnight’:
01. Making A Fire
02. Shame Shame
03. Cloudspotter
04. Waiting On A War
05. Medicine At Midnight
06. No Son Of Mine
07. Holding Poison
08. Chasing Birds
09. Love Dies Young

Prihajajoči album bo dolg 37 minut, na njem pa bo devet skladb. Za produkcijo so poskrbeli Foo Fighters v sodelovanju z Gregom Kurstinom.