Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Taja Islamovič

Taja Islamovič - Infected (Foto: Timi Prelog)

Taja Islamovič je kitaristka in avtorica glasbe v skupini Infected.

Glasbeni virus zajame prostor, razširita se energija in inovativnost petih mladih glasbenikov, ki so z glasbo tako rekoč že okuženi. To je alternativna rock skupina Infected. Delujejo od septembra 2014 in že od samega začetka ustvarjajo pesmi v slovenskem jeziku. V sedanji zasedbi delujejo od septembra 2014. Zraven številnih manjših koncertov so zaigrali na festivalu Scena 2015, 2016 in 2017, Šourocku, Ptujski poletni noči, zabeležili zmago na Droogstocku na II. gimnaziji Maribor, Battle of the Bands 2016 v Mariboru in Rock vizijah 2016 v Novi Gorici. Decembra 2018 so premierno predstavili svoj prvenec ‘Kolaž’. Za njimi je že pestra lanskoletna koncertna sezona, med katero izstopa koncert na hrvaškem INmusic festivalu. Ne le, da so nastopili na glavnem odru festivala, pač pa so tega tudi otvorili.

Proti koncu lanskega leta so z zasedbo odšli na Tour dé kauch, njihovo prvo stanovanjsko turnejo. Od oktobra do januarja so za en večer slovenske dnevne sobe spreminjali v prava koncertna prizorišča. Zaključek turneje je bil v Ljubljani, na kavču kavarne s turneji primernim imenom – Dnevna Soba.

Kot prvaki tretje sezone Špil lige so letos nastopili na festivalu Poletje v Šiški. Pred kratkim pa so jih gostili v studiu Vala 202, kjer so se v sklopu koncertov doma predstavili akustično. Naša intervjuja z zasedbo najdete TUKAJ in TUKAJ. Za recenzijo njihovega albuma ‘Kolaž’ kliknite TUKAJ.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Paramore – Riot! (2007)
Bleachers – Gone Now (2017)
Alt J – An Awesome Wave (2012)
Electro Deluxe – Home / Deluxe Version (2014)
Arctic Monkeys – Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not (2006)
Lorde – Melodrama (2017)
Nothing but Thieves – Nothing but Thieves (2015)
MRFY – Story (2018)
Rage Against the Machine – Rage Against the Machine (1992)
The Naked and Famous – Passive Me, Aggressive You (2010)

*bonus: Ružno Pače – Hentai, Spid & Emo Pank! (2020)