Nightwish so zaključili s snemanjem novega albuma

Pevka zasedbe Nightwish, Floor Jansen, je v nedavnem intervjuju potrdila, da je zasedba zaključila s snemanjem novega albuma. Za zdaj še neimenovana plošča bo izšla prihajajočo pomlad. Izdelek bo izdan pod okriljem založbe Nuclear Blast in bo drugi zaporedni album, ki ga je zasedba posnela z Jansenovo.

V pogovoru za FaceCulture je Floor povedala:

Mislim, da smo naredili zelo dober album. Zelo, zelo sem zadovoljna z njim. Že pri prvih notah sem vedela, da gre za odlično stvar. Gre za nightwishovski material v pravem pomenu besede. Več ne smem povedati. Obstaja nekaj stvari, ki so enake in cel kup takšnih, ki so drugačne. Mislim, da bodo naši oboževalci uživali, ko ga bodo slišali.

O prihajajočem albumu je lani ekskluzivno za naš portal spregovoril tudi bendov basist in občasni pevec Marco Hietala, ki je povedal, da se je zasedba priprav lotila na poseben način:

Res je, za naslednje leto [za letos, op. p.] smo si že rezervirali prostor, kjer bodo potekale priprave. Priprave bodo potekale med julijem in septembrom. S seboj bomo imeli snemalno opremo zaradi česar bomo lahko snemali povsod, kjer se nam bo zazdelo. Mislim, da je leto 2020 realna napoved. Tako za album kot za spremljajočo turnejo.

V sklopu istega intervjuja se je Marco dotaknil tudi glasbene smeri prihajajočega albuma:

No, preveč ti vsekakor ne smem povedati (glasen smeh). Reciva, da se bo plošča vrtela okrog vokalnih harmonij, o katerih sva že govorila.

Mislim, da smo tekom let ustvarili sistem, kjer vsi odlično sodelujemo in poznamo svoje zadolžitve. Če sta Troy in Floor [Jansen] nazadnje sodelovala predvsem pri zgodnjih fazah, se bo to tokrat spremenilo.

Kot smo že poročali, je zasedba pred kratkim najavila tudi prve evropske koncerte, ki se bodo zgodili naslednje leto. Poleg tega bo band 6. decembra izdal še koncertni album Decades: Live In Buenos Aires, ki bo pokrival nastop na prizorišču Estadio Malvinas, Buenos Aires. Izdelek bo ovekovečil nedavno Decades turnejo, s katero se je zasedba poklonila dvajsetletnici svojega obstoja in istoimenski kompilaciji (naše mnenje o izdelku). Del kolektiva Rocker.si si je omenjeno turnejo ogledal v Bratislavi.