Nightwish najavili koncertno turnejo

FOTO: Ville Akseli Juurikkala (Nuclear Blast Records), PROMO

Finski prvaki simfoničnega metala Nightwish so objavili prvi seznam evropskih mest, ki jih bodo obiskali v sklopu prihajajoče turneje. Kot so zapisali na svojem Facebook profilu, seznam prizorišč ni dokončen:

Vir: Nightwish (FB profil), PROMO

Člani zasedbe se trenutno mudijo v studiu, kjer pripravljajo svoj deveti studijski album, ki naj bi izšel naslednjo pomlad. O prihajajočem izdelku nam je bendov basist in občasni pevec Marco Hietala lani povedal:

No, preveč ti vsekakor ne smem povedati (glasen smeh). Reciva, da se bo plošča vrtela okrog vokalnih harmonij, o katerih sva že govorila.

Mislim, da smo tekom let ustvarili sistem, kjer vsi odlično sodelujemo in poznamo svoje zadolžitve. Če sta Troy in Floor [Jansen] nazadnje sodelovala predvsem pri zgodnjih fazah, se bo to tokrat spremenilo.

Zasedba bo 6. decembra izdala koncertni album Decades: Live In Buenos Aires, ki bo pokrival nastop na prizorišču Estadio Malvinas, Buenos Aires. Izdelek bo ovekovečil nedavno Decades turnejo, s katero se je zasedba poklonila dvajsetletnici svojega obstoja in istoimenski kompilaciji (naše mnenje o izdelku). Del kolektiva Rocker.si si je omenjeno turnejo ogledal v Bratislavi.