Nightwish objavili singel s prihajajočega koncertnega albuma

Zasedba Nightwish je objavila prvi singel s prihajajočega koncertnega albuma Decades: Live In Buenos Aires, ki bo izšel 6. decembra pod okriljem založbe Nuclear Blast Records. Dokument bo pokrival bendov nastop na prizorišču Estadio Malvinas, Buenos Aires in bo ovekovečil nedavno Decades turnejo, s katero se je zasedba poklonila dvajsetletnici svojega obstoja in istoimenski kompilaciji (naše mnenje o izdelku). Del kolektiva Rocker.si si je omenjeno turnejo ogledal v Bratislavi. Koncertni izvedbi ‘Devil & The Deep Dark Ocean’ lahko prisluhnete spodaj.

Seznam skladb

 1. Swanheart
 2. End Of All Hope
 3. Wish I Had An Angel
 4. 10th Man Down
 5. Come Cover Me
 6. Gethsemane
 7. Élan
 8. Sacrament Of Wilderness
 9. Deep Silent Complete
 10. Dead Boy’s Poem
 11. Elvenjig
 12. Elvenpath
 13. I Want My Tears Back
 14. Amaranth
 15. The Carpenter
 16. The Kinslayer
 17. Devil & The Deep Dark Ocean
 18. Nemo
 19. Slaying The Dreamer
 20. The Greatest Show On Earth
 21. Ghost Love Score

Kot smo že poročali, je zasedba pred kratkim najavila  prve evropske koncerte, ki se bodo zgodili naslednje leto. Poleg tega je band pred kratkim končal s snemanjem novega albuma, ki bo po vsej verjetnosti izšel spomladi. Pevka Jansen je o albumu (za FaceCulture) povedala:

Mislim, da smo naredili zelo dober album. Zelo, zelo sem zadovoljna z njim. Že pri prvih notah sem vedela, da gre za odlično stvar. Gre za nightwishovski material v pravem pomenu besede. Več ne smem povedati. Obstaja nekaj stvari, ki so enake in cel kup takšnih, ki so drugačne. Mislim, da bodo naši oboževalci uživali, ko ga bodo slišali.