Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Alen Klepčar

Alen Klepčar (Foto: Simon Avsec)

Alen Klepčar je popularni pevec in kitarist, med drugim ustanovitelj skupine Don Allen, kjer deluje kot avtor glasbe, pisec besedil, skrbi pa tudi za avdio produkcijo in aranžma. Zaposlen je v glasbeni trgovini ART of MUSIC.  To je njegov izbor glasbe, “nekaj novejših albumov, nekaj pa tudi takih, ki niso rokerski, ampak so redno na njegovi playlisti”.

Skupina je pred dvema letoma kot strela iz jasnega debitantsko izdala skladbo “Okus marelice”, nato pa je sledil singel “Cukr, rock’n’roll in ti”. Skladba, ki jo je napisal vodja skupine Alen Klepčar, govori o treh stvareh, ki jih njegova “rockerska duša nujno potrebuje vsak dan, da preživi”. Alen, Sandi, Dominik, Jernej in David pravijo, da se težko opredelijo kot ena zvrst: “Band je mešanica rock’n’rolla, pop-a in neke svojevrstne ljudskosti”, pravijo. “Pomembna je pa energija in užitek, kar pa se sliši že iz skladb”.

Avgusta 2020 so izdali pesem “Seksi ritem za ples”, aktivni pa so ostali tudi med drugo karantetno – proti koncu leta so predstavili skladbo “Falling to Pieces”. Za ogled njihovega najnovejšega coverja pesmi ‘I Don’t Want to Miss a Thing’ (Aerosmith) kliknite TUKAJ.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Greta Van Fleet – Anthem of the Peaceful Army (2018)
Status Quo – Just Supposin’ (1980)
John Mayer – Continuum (2006)
Toto – Toto IV (1982)
Theo Katzman – Modern Johnny Sings: Songs in the Age of Vibe (2020)
The Beatles – Abbey Road (1969)
Mötley Crüe – Dr. Feelgood (1989)
Guns N’ Roses: Appetite for Destruction (1987)
Gary Moore – Still Got the Blues (1990)
Aerosmith – Pump (1989)​