Don Allen na pokušino ponujajo ‘Okus marelice’

Don Allen (Foto: Management skupine)

Projekt Don Allen je bil na začetku v planu zgolj kot posneti nekaj solo skladb Alena Klepčarja (sicer ustanovitelja in avtorja skladb), a je vse skupaj preraslo v idejo po nečem večjem.

Od začetnega “igračkanja” v studiu, pa do končnega izdelka je sicer trajalo kar nekaj časa, a med tem časom je iz ideje in želje nastal nov band, sestavljen z izkušenih glasbenikov, z željo po igranju tovrstnega avtorskega melodičnega rocka. Skladba “Okus marelice” je prva avtorska skladba, ki so jo predstavili javnosti, a ne le skladba, tudi videospot.

Pripravljenega pa imajo že kar nekaj materiala. Že to jesen bo na sporedu nova skladba in videospot. Bistvo, ki so ga želeli doseči s skladbo, je stil starega dobrega rocka, s tem da je poudarek iz kitar preusmerjen na klaviaturske solaže. Alen je namreč velik ljubitelj Hammond orgel, ki pa so žal vse večja redkost v modernem rocku. Točno to pa je imelo tudi velik vpliv na aranžma skladbe in na osnoven sound banda.

Za videospot so imeli v mislih kar nekaj različnih scenarijev, a so se na koncu odločili za sceno s športnimi avtomobili, lepim dekletom in ilegalno dirko. Gre za dirko med Alenom, frontmanom banda in dekletom, katere vlogo je več kot odlično odigrala Vesna Hauptman. Za razplet zgodbe si je najboljše kar ogledati videospot!