Ronnie James Dio: prihaja avtobiografija ‘Rainbow In The Dark’

Ronnie James Dio je pustil velik pečat v glasbi.
Ronnie James Dio je pustil velik pečat v glasbi.

27. julija bo pod okriljem založbe Permuted Press izšča dolgo in težko pričakovana avtobiografija Ronnieja Jamesa Dia z naslovom ‘Rainbow In The Dark: The Autobiography‘.

 

Dio je bil izjemen vokalist, ki je besedila pisal ročno

Pred tragično smrtjo leta 2010 je Ronnie James Dio pisal svojo avtobiografijo in se ozrl na izjemno življenje, ki ga je vodilo iz njegovega kraja v zvezni državi New York do največjih svetovnih odrov, vključno z areno, ki je predstavljala njegov vrhunec – nastop na Madison Square Garden, kjer se knjiga začne in tudi konča.

Naslovnica knjige 'Rainbow In The Dark: The Autobiography'.
Naslovnica knjige ‘Rainbow In The Dark: The Autobiography’.

Ko Ronnie razmišlja o doseganju sanj, razmišlja o ključnih vidikih, ki so se združili v tem trenutku – o tesni druščini prijateljev, ki so mu dali začetek v glasbi, igranju na zabavah, barih, fratih in klubih; nenaden prehod, ki ga je preselil k mikrofonu in mu za vedno spremenil življenje; sreča, ki je pripeljala do rojstva Rainbow in produktivnega, a težkega sodelovanja z Ritchiejem Blackmoreom; naključno srečanje, zaradi katerega je postal drugi pevec Black Sabbath, ki jih je popeljal na nove stopnje uspeha; presenetljivo nežna zgodba o rojstvu hudičevih rogov, trajnega simbola metala; njegova poroka z Wendy, ki mu je stabilizirala življenje, in velika stava, ki sta jo sklenila, da bi začela najuspešnejše delo v svoji karieri … lastno skupino DIO.

Vse je opisano zelo podrobno in odkrito.

Knjiga ‘Rainbow In The Dark‘ je nastala v sodelovanju z Mickom Wallom, ki je več kot tri dekade prijateljeval z Diom. Hkrati pa Wall velja za enega najbolj cenjenih glasbenih piscev.

Za VH1 Classic Rock Nights je leta 2010 Wendy povedala: ‘Vse, kar je Ronnie naredil, bodisi besedila ali kaj drugega, je bilo vedno napisano na roke. Z računalnikom ni počel ničesar. Torej, besedilo je napisal na roke in mi ga dal, jaz pa sem ga predala asistentki, ki ga je nato natipkala. Tako je stvar potekala, besedilo sem si na poti seveda prebrala in bilo je vedno zelo zanimivo. Zanimivo je, kakšne so njegove zgodbe; bil je pravljičar. Ronnie je bil vedno pravljičar in to so samo čudovite zgodbe.’

Ronnie James Dio je umrl 16. maja 2010 zaradi raka na želodcu. Star je bil le 67 let.

Dio pa še danes velja za enega največjih in najvplivnejših vokalistov v zgodovini glasbe. Leta 2009 so mu diagnosticirali raka, po tem pa je prejel številne kemoterapije. Zadnjič je nastopil aprila 2010 na podelitvi nagrad Revolver Golden Gods Awards v Los Angelesu.