Don Allen z avtorsko rock balado ‘Falling to Pieces’

DON ALLEN (Foto: Management skupine)

Skupina DON ALLEN predstavlja avtorsko skladbo v angleškem jeziku – “Falling to Pieces”.

O skladbi so povedali: “Časa za ustvarjanje komada je bilo več kot dovolj, glede na to da smo letos vsi glasbeniki več ali manj doma. Lovili smo se z ukrepi – namreč, člani benda prihajamo z različnih občin in regij, tako, da smo za snemanje porabili kar nekaj mesecev. Glede na to, da zaradi omejitev nismo uspeli projekta končati z videopodobo, kot smo si v začetku zamislili, smo kot videoizdelek uporabili videoizseke iz našega snemalnega studia, direktno iz snemanja audio posnetka, kar pa je na svojevrsten način prav tako zanimivo. Če ne drugega, bo čez nekaj let, ko bo ves ta “virus cirkus” za nami, zgodba imela nepozaben pečat.”

Skladba Falling to pieces je avtorsko delo frontmana skupine, Alena Klepčarja, ki je tudi producent v DON ALLEN snemalnem studiu, tako da je tudi miks in mastering ostal “v hiši”.

Sama poanta snemanja komada je bila – Gremo se, kot so se šli nekoč… – “Snemali smo brez programiranja, samplov, in podobnih tehnologij. Mikrofoni na instrumente in vokale, pustimo jih takšne, kot so. Vse “male napakice”, prizvoki, in ostali dejavniki po našem mnenju dajo glasbi nazaj čarobnost, ki jo v modernejših produkcijah pogrešamo.”

Video so premierno predstavili na njihovih spletnih omrežjih v soboto, v dveh dneh pa je nabral že lepo število ogledov in pozitivnih odzivov.