Sveženj bendov, ki kažejo, da rock še živi!

Monsun (Foto: Monsun Band)

Bitka neuveljavljenih se je ponovno vrnila, tokrat v Kranj, kjer so se na Trainstationu spopadli Monsun, Crazy Neighbours in Lumberjack! Ampak glavna ideja SVEŽnja NI tekmovanje; izvajalcem ponuja možnost, da svojo energijo in strast do glasbe predstavijo širši publiki, in da se jim nekega dne ves vloženi trud poplača.

Prvi so na oder stopili škofjeloški Monsun, ki so pred sicer maloštevilno množico žagali in žgali na polno. Večer ni privabil prave množice, pa čeprav smo poslušali tri kvalitetne bende. Prvi od svete trojice žanrsko padejo pod velikim vplivom glasbe generacijsko zlatih 90ih let. Zasedba je ustvarila množico skladb, kjer je slogovno in tehnično preizkušala in iskala svoj značilni zvok, rezultat pa jefuzija rocka, indieja, grungea in alternativnih prvin. Ta fuzija še vedno poteka in se odraža v prijetno samosvoji glasbeni shemi, ki zapolnjuje vrzel v sodobnem slovenskem glasbenem prostoru. Matija KrajnikAleš AvguštinMiran HažićMario LovrićAleksander Šarić in Miha Dolinar so opravili svoje, in to z odliko! Intervju si lahko prebere tukaj.

Sledili so Crazy Neighbours in Lumberjack, ki so lansko leto kot strela z jasnega udarili z odličnim prvencem ‘Brez Nadzore, Brez Morale’, letos pa so sodeč po aktivnosti in koncentiranju eden najbolj vročih bendov pri nas. Ravnokar so napolnili Orto Bar, na njihovem koncertu pa se je oglasila tudi ekipa Rocker.si. Intervju si lahko prebere tukaj.

Divja in pustoši Monsun …

Objavil/a Rocker.si dne Sobota, 13. april 2019