Siddharta v Loškem Pubu razbila izštekano rutino

Siddharta, 20.4.2019, Škofja Loka (Foto: Lovro Megušar)

“Škofja Loka! Za znort fantastični! Drži kot pribito! Hvala vam!!!” Vzkliki množice nabito polnega prizorišča, ki je Loški Pub, potrdijo njihovo neizmerno priljubljenost. Tokrat je znameniti starodavni lokal na vrtu zadaj (po kapaciteti komajda) sprejel največjo rock skupino v zgodovini naše dežele – Siddharto! Prvič po letu 2015 so se rokerski mogotci vrnili, in kot so obljubljali, je zares pokalo po šivih.

Najbolj uspešna rock skupina (intervju si lahko prebere tukaj) pri nas se je po uspešni vseslovenski dvoranski turneji odpravila na akustičen niz koncertov (videli smo jih v SiTi teatru v Ljubljani in v Kulturnem domu Postojna; reportaži s koncertov pa si lahko preberete tukaj in tukaj), ampak v Škofji Loki so žagali na polno! Vključeni v elektriko s klasično setlisto, na kateri niso manjkali hiti ‘Nastalo bo’, ‘Samo edini’, ‘Ring’, ‘Ledena’ ,’Na Soncu’ in sedaj že dobro znane ‘A.M.L.P.’, ‘Lej lej lej’ in’ Medrevesa’.

Siddharta, 20.4.2019, Škofja Loka (Foto: Lovro Megušar)

Tomi in druščina so v Pubu razturali že tik po prelomu tisočletja (februarja leta 2000), pred tremi leti (aprila 2015) pa so v akustični različici napolnili vrt Loškega Puba. Tokrat so dodobra razvneli množico, ki je prišla pripravljena na dobro zabavo in je dobila nič manj kot to. Klasična, električna verzija prinese več energije in večji udar, ampak fantje so izkušeni in preigrani, kar se je morda tudi preneslo na njihov čisto povprečen koncert. Nič posebnega, ampak njihov nič posebnega je vseeno boljši od vseh ostalih.