San Di Ego preoblekli ‘Anito’

FOTO: Dare Brenko, PROMO
FOTO: Dare Brenko, PROMO

Skladba s pomenljivim besedilom, ki je prvič odmevala na odru Portoroškega Avditorija davnega leta 1996 je postala velik in prepoznaven hit, po več kot 23 letih pa je končno dobila različico – v čisti rock obliki! Fantje iz skupine San Di Ego so se opogumili, legendarno pesem posneli in jo takoj predstavili Tuliu Furlaniču in Dragu Misleju – Mefu.

Kako se je vse skupaj začelo?

Besedilo za pesem je napisal Drago Mislej Mef, glasbo pa pokojni Danilo Kocjančič, v originalu jo je zapel Tulio Furlanič. S skladbo je skupina Halo leta 1996 sodelovala na Melodijah morja in sonca, čeprav skladba ni zmagala, je postala daleč najbolj znana in popularna skladba omenjene skupine. Priredba večne uspešnice ‘Anita ni nikoli…’ je nastala spontano, med snovanjem tretjega albuma skupine San Di Ego in preigravanjem različnih pesmi. Ker je vse skupaj dobro izpadlo, so se odločili, da za mnenje povprašajo Tulia Furlaniča in Draga Misleja Mefa, ki sta o priredbi povedala:

 Čisti rock, sem zadovoljen. In niti malo ljubosumen – original je original, vendar je priredba dobro narejena.

–TULIO FURLANIČ

Najprej moram povedati, da Anito poje Tulio. Potem jo pojejo tudi ostali, tudi San Di Ego, recimo. San di Ego jo dobro zapojejo in tudi zaigrajo jo zelo dobro. Če bi bil Tulio 50 let mlajši, bi jo igral na ta način.

– DRAGO MISLEJ MEF

 Tretji album skupine San Di Ego bo izšel prihodnje leto, izid bodo pospremil tudi s koncertom v ljubljanski Cvetličarni, ki se bo zgodil 20. marca 2020.  Za zdaj še neimenovana plošča bo nasledila album Doktor za rock ‘n’ roll iz leta 2017. Zasedba je v sklopu promocije prihajajočega izdelka v svet že poslala singla ‘Osamljeno dekle’ in ‘Zdaj je čas’, ki jima lahko prisluhnete spodaj.

V sklopu marčevskega intervjuja nam je bendov bobnar Jure Doles v zvezi s prihajajočim albumom povedal tudi:

Nova plošča bo vsebovala vse. Naše »tradicionalne« skladbe in posebneže, kot je aktualni singel [Zdaj je čas]. Vse skupaj bomo še dodatno začinili z nečem povsem novim, z akustično skladbo, ki bo vsebovala zgolj kitaro in vokal [Osamljeno dekle].