Nightwish so začeli s pripravami novega albuma

FOTO: Nejc Zupančič

Finski prvaki simfoničnega metala Nightwish so začeli s pripravami devetega studijskega albuma, ki naj bi izšel naslednjo pomlad.

Novica sovpada z odgovorom, ki nam ga je v sklopu lanskega intervjuja zaupal bendov basist in občasni pevec Marco Hietala:

Res je, za naslednje leto smo si že rezervirali prostor, kjer bodo potekale priprave. Priprave bodo potekale med julijem in septembrom. S seboj bomo imeli snemalno opremo zaradi česar bomo lahko snemali povsod, kjer se nam bo zazdelo. Mislim, da je leto 2020 realna napoved. Tako za album kot za spremljajočo turnejo.

O glasbeni smeri, v katero se bo podala zasedba, nam je v sklopu istega intervjuja Marco povedal:

No, preveč ti vsekakor ne smem povedati (glasen smeh). Reciva, da se bo plošča vrtela okrog vokalnih harmonij, o katerih sva že govorila.

Mislim, da smo tekom let ustvarili sistem, kjer vsi odlično sodelujemo in poznamo svoje zadolžitve. Če sta Troy in Floor [Jansen] nazadnje sodelovala predvsem pri zgodnjih fazah, se bo to tokrat spremenilo.

Nightwish so svoj zadnji studijski album Endless Forms Most Beautiful izdali leta 2015. V vmesnem času je zasedba izdala tudi kompilacijo Decades (2018) (TUKAJ si lahko preberete naše mnenje o izdelku), presek bendovih najpomembnejših skladb, ki so bile izdane med letoma 1996 in 2015. Omenjeni kompilaciji je bila posvečena tudi istoimenska turneja, ki smo si jo ogledali v Bratislavi (TUKAJ si lahko preberete naš koncertopis).