K.K. Downing užaljen zaradi dogajanj o postavi pri Judas Priest

K.K. Downing je užaljen zaradi dogajanj o postavi pri Judas Priest
K.K. Downing - foto: Kevin Winter, Getty Images

Pred začetkom severnoameriške turneje, so se Judas Priest odločili, da bodo nastopali kot štiričlanska skupina z Richiejem Faulknerjem kot edinim kitaristom. Nekaj dni kasneje so nato izjavo preklicali, da ostane postava nespremenjena. Vse to pa se je nekdanjemu kitaristu in soustanovitelju K.K. Downingu zdelo zelo “žaljivo”.

Ko se je Glenn Tipton zaradi Parkinsonove bolezni umaknil iz skupine, so Judas Priest kot pomoč na koncertih vpoklicali kar producenta Andyja Sneapa, da bi skupini pomagal na kitari. Downing je že takrat omenil, da ni prejel povabila, da se ponovno pridruži skupini iz katere je odšel leta 2011. In ko je bilo razkrito, da Sneapa ne bo na turneji v letu 2022, so se takoj pojavila ugibanja o njegovi morebitni vrnitvi v skupino.

“Tako kot drugi sem popolnoma zbegan. Vse skupaj je bilo na nek način precej žaljivo, predvsem do Glenna,” je za podcast ‘Rock of Nations’ povedal Downing. “To je bila nekakšna klofuta, rekoč: ‘V redu, to sta sicer vidva naredila, vendar mislimo, da bi tudi samo en fant lahko naredil to …’ To je nekako klofuta tudi za vse nas, ki smo v skupini nekaj naredili in ustvarili. Vse to izgleda, kot da je bilo vse to odveč in ni imelo nobene vrednosti,« je nadaljeval Downing. “Prepričan sem, da se bo Glenn strinjal z mano, da ima vse svojo vrednost.”

Od Downingovega izstopa iz Judas Priest je skupina izdala dva studijska albuma, medtem ko se je axeman lani znova pojavil na sceni s ploščo KK’s Priest in Sermons of the Sinner, kjer je mesto vokalista zasedel nekdanji pevec pri Judas Priest, Tim ‘Ripper’ Owens.