Judas Priest zasedba na turneji bo ostala nespremenjena

Andy Sneap - foto: Ethan Miller/Getty Images

Judas Priest so v zadnji izjavi napovedali, da bodo vendarle nadaljevali s turnejo z Andyjem Sneapom, potem ko so pred dnevi izjavili, da Sneap ne bo sodeloval na prihajajočem delu turneje.

V začetku tega tedna so Judas Priest napovedali, da bodo letos nastopali v štiričlanski zasedbi, kar je pomenilo, da bodo imeli na odru ves čas samo enega kitarista Richieja Faulknerja. Sneap naj bi zapustil zasedbo in nadaljeval svojo službo producenta.

Nedavna izjava skupine se glasi: “Pozdravljeni metal manijaki … Glede na vse, kar se je v zadnjem času razvilo in zgodilo, smo se kot skupina soglasno odločili, da nadaljujemo z nastopi v živo nespremenjeno, Rob, Ian, Richie, Scott, Andy ter Glenn, ki se nam pridruži kadar le zmore. Tako da se vidimo kmalu, ko bomo skupaj praznovali 50 velikih heavy metal let z Judas Priest!”

Sneap je po prvi objavi izrazil nezadovoljstvo z odločitvijo skupine, da gre na turnejo kot kvartet. “Rob me je poklical prejšnji ponedeljek in rekel, da želijo nadaljevati kot štiričlanska zasedba, kar se mi zdi neverjetno razočaranje po tolikem času, vendar spoštujem njegovo odločitev, saj očitno imajo vizijo, kako želijo, da se to odvija, « je v izjavi povedal za Blabbermouth.

Skupina naj bi marca odpotovala na turnejo 50 Heavy Metal Years.