Gene Hoglan ni več član skupine Testament

Gene Hoglan - foto: Scott Dudelson, Getty Images

Legendarni metal bobnar Gene Hoglan je sporočil, da ni več član skupine Testament. Zdi se, da se je Hoglan sporazumno razšel od skupine, glede na sporočila, ki sta jih oboževalcem poslala tako bobnar kot Testament.

Hoglan je bil kratek čas v skupini Testamentu od leta 1996 do 1997, ko je posnel bobne za album Demonic iz leta 1997. Skupini se je ponovno pridružil leta 2011 za desetletno obdobje, v katerem je s skupino posnel albume Dark Roots of Earth (leta 2012), Brotherhood of the Snake (leta 2016) in Titans of Creation (leta 2020).

Bobnar, ki se nikoli ni ravno vedel, da bi predolgo ostal v enem bendu, se veseli naslednjega poglavja v svoji karieri. Dosedaj je sodeloval že s skupinami kot so Dark Angel, Death, Strapping Young Lad, Dethklok, Devin Townsend, Fear Factory in drugimi.

“Ljudje, to je bilo odličnih deset let, zdaj pa je čas, da se premaknem naprej od mogočnih Testament. Gre zgolj za dejstvo, da je zelo težko uskladiti čas s tako napornimi urniki,” je objavil Hoglan. “Chucku, Ericu, Alexu in Stevieju D želim vso srečo v nadaljnem ustvarjanju.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gene Hoglan (@therealgenehoglan)

Testament so v svoji izjavi zapisali: “Vsem našim oboževalcem skupine Testament po vsem svetu, zelo smo hvaležni, da je Gene Hoglan sedel za našim bobnarskim prestolom deset let, ustvaril z nami več albumov in odigral na nešteto koncertih na turnejah. Na žalost so dodatni prestavljeni koncerti na turneji v letu 2022 (zaradi pandemije) in solo prizadevanja našega brata Genea nepremostljiva ovira. Namesto, da bi morali Testament ponovno prestaviti prihajajoče koncerte ali da bi moral Gene odpovedati svoje načrte, smo se odločili, da se sporazumno razidemo. Zavedamo se, da bo ta objava povzročila nekaj razočaranja, vendar bodite prepričani: med nami ni drame, so le najboljše vibracije.”