Ghost objavili drugi single in napovedali album Impera

Ghost objavili drugi single in napovedali album Impera
Foto: Mikael Eriksson

Ghost so najavili svoj peti album Impera. Plošča bo vsebovala 12 novih pesmi, vključno s predhodno izdanim singlom “Hunter’s Moon” in najnovejšo ponudbo “Call Me Little Sunshine“, za katero je skupina pričarala še en očarljiv animirani videospot.

Napoved prihaja skoraj dve leti po tem, ko je skupina marca 2020 na festivalu v Mehiki predstavila svojega najnovejšega frontmana Papa Emeritus IV. To je bil zadnji koncert v podporo pesmi Prequelle iz leta 2018 in je odločno sprožil naslednje poglavje Ghost’s Dark zapuščine, za katero zdaj vemo, da se bo nadaljevala prek Impere.

“Call Me Little Sunshine” nasprotuje bombastni pesmi “Hunter’s Moon” z zanesljivim ritmom kitarskega rifa, ki odpre skladbo in se prenaša naprej skozi verz in celo refren. Če obstaja ena stvar, ki jo je vodja Ghostov Tobias Forge uspešno prikazoval v preteklih letih, je to, kako maksimizirati preprost in zlobno učinkovit motiv. In prav to stori na tem drugem singlu z albuma Impera.

Impera bo izšla pri založbi Loma Vista/Concord 11. marca, le en teden po tem, ko bodo Ghost končali svojo ameriško turnejo z Volbeat in posebnimi gosti Twin Temple. Za ogleda seznama naslednjih koncertov, klinite na to povezavo, za prednaročilo albuma Impera pa kliknite tukaj.

Naslovnica albuma Impera

Seznam skladb na albumu Impera

01. “Imperium”
02. “Kaisarion”
03. “Spillways”
04. “Call Me Little Sunshine”
05. “Hunter’s Moon”
06. “Watcher In The Sky”
07. “Dominion”
08. “Twenties”
09. “Darkness At The Heart Of My Love”
10. “Griftwood”
11. “Bite Of Passage”
12. “Respite On The Spital Fields”