Judas Priest bodo nastopali samo z enim kitaristom

Judas Priest bodo nastopali samo z enim kitaristom
Rob Halford in Richie Faulkner - foto: Ethan Miller, Getty Images

Ko bodo Judas Priest naslednjič nastopili v živo, bodo videti nekoliko drugače. Skupina je objavila izjavo, da bodo letos na turneji nastopali kot štiričlanska zasedba, kar pomeni, da bodo imeli na odru ves čas samo enega kitarista, Richieja Faulknerja. Andy Sneap je medtem zapustil zasedbo in se osredotoča na svojo službo producenta.

»Pozdravljeni manijaki! Grizemo, da se vrnemo na svetovno turnejo … praznujemo 50 let Judas Priest kot še močnejša, neizprosna štiričlanska heavy metal skupina z Glennom, ki prihaja na oder tu in tam, tako kot prej,« so dejali Judas Priest.

Izrazili so svojo hvaležnost do Sneapa, ki je od leta 2018 zapolnil kitaro in nadaljevali: “Velika hvala Andyju za vse, kar si naredil in da si še naprej v produkcijski ekipi za naš novi album … Se vidimo kmalu!”

To je prvič v zgodovini skupine, da bodo ostali brez napada z dvojno kitaro. Glenn Tipton, ki se je umaknil iz svoje vloge kitarista v živo zaradi zapletov zaradi Parkinsonove bolezni, se bo sicer še vedno občasno pojavljal na odru, ko bo le to lahko.

Faulkner, ki je lani utrpel pretrgano aorte na odru, medtem ko je odlično odigral “Painkiller” in vse njegove solo odlomke, je zdaj edini kitarist v Judas Priest, potem ko se je skupini pridružil kot Tiptonov dvojnik leta 2011 po legendarnem odhodu K.K. Downinga iz skupine.

To je precej šokantna napoved, saj je Priestov zvok močno odvisen od kitarskih harmonij, vendar je Faulkner od prihoda pred desetletjem sposoben zadrževati stvari in bo imel priložnost zasijati še bolj kot samotni kitarist skupine. Ko se bodo odpravili na novi del turneje, jih bodo podpirali Queensryche.