Judas Priest so začeli z novo serijo koncertov

Rob Halford (FOTO: Janez PELKO)
Rob Halford (FOTO: Janez PELKO)

Britanski heavy metal prvaki Judas Priest so v družbi Uriah Heep danes ponoči začeli z novo severnoameriško turnejo. Za svojo prvo postajo so si izbrali floridski Hard Rock Event Center. Zasedba je pred navdušeno množico razkrila nov repertoar, ki je vseboval številne nove skladbe, še dodatno pa je bil začinjen s skladbami, ki niso bile odigrane že zelo dolgo časa.

Z lani izdane plošče Firepower (TUKAJ si lahko preberete naše mnenje o albumu) je publika lahko prvič slišala skladbe “Necromancer”, “Spectre” in “Traitors Gate”. Svojo premierno izvedbo je doživela tudi “(Take These) Chains”, ki je bila izvorno izdana na albumu Screaming for Vengeance (1982). Poleg tega je zasedba odprašila tudi skladbi “All Guns Blazing” z albuma Painkiller (1990) in “Out in The Cold” z albuma Turbo (1986), ki jo je nazadnje izvedla leta 1986.

Zasedbi se je na odru znova pridružil tudi Glenn Tipton, ki je s kolegi odigral skladbi “Breaking The Law” in “Living After Midnight”.

Seznam skladb

 1. Necromancer
 2. The Sentinel
 3. Heading Out to The Highway
 4. Spectre
 5. (Take These) Chains
 6. Judas Rising
 7. Out in The Cold
 8. Traitors Gate
 9. Starbreaker
 10. Steeler
 11. Halls of Valhalla
 12. Killing Machine
 13. No Surrender
 14. Victim of Changes
 15. All Guns Blazing
 16. Hell Bent for Leather

Dodatek

 1. Breaking The Law
 2. Living After Midnight

Kako so fantje ropotali lani na MetalDays, lahko preberete TUKAJ. Takrat je v intervjuju za Rocker.si spregovoril tudi kitarist Richie Faulkner (TUKAJ).