Jon Schaffer (Iced Earth) premeščen na neznano lokacijo

Jon Schaffer si želi svobode. (FOTO: YouTube)
Jon Schaffer si želi svobode. (FOTO: YouTube)

Ustanovitelj ameriške heavy metal zasedbe Iced Earth Jon Schaffer, ki je bil 6. januarja udeležen na nasilnih protestih v Kapitolu, je bil iz zapora okrožja Marion preseljen na neznano lokacijo.

 

Bremeni ga 6 obtožnic

Schafferja čaka šest kazenskih obtožb zaradi nasilnih protestov, ki so se odvijali 6. januarja v stavbi Kapitola v Washingtonu. Med drugim je obtožen nasilnega vstopa ter neprimernega ravnanja v stavbi Kapitola. Sodišče pa naj bi v kratkem določilo datum obravnave.

Jona Schaffera bremenijo v naslednjih točkah:
1. zavestno vstopanje in prebivanje v katere koli zgradbi ali na terenu brez zakonitega dovoljenja
2. motenje urejanja vladnega poslovanja
3. zavestno vpletanje akta fizičnega nasilja nad katero koli osebo ali lastnino v kateri koli zgradbi ali zemljišču z omejitvami
4. nasilni vstop in neustrezno ravnanje v stavbi Kapitol
5. sodelovanje v aktu fizičnega nasilja v stavbi Kapitol
6. paradiranje, demonstriranje ali piketiranje v stavbi Kapitol.

Glede obtožujoče 5. točke naj bi Jon Schaffer bil med izgredniki, ki so s solzivcem za medvede napadli policiste. V preiskavi pa je trenutno več kot 200 ljudi.

Prejšnji teden so sicer Schafferjevi odvetniki vložili predlog za opustitev vseh domnevnih obtožb z utemeljitvijo, da je vlada kršila zakon o hitrem sojenju, zaradi katerega morajo v 30 dneh po aretaciji vložiti obtožnico. Schaffer se je oblastem predal 17. januarja, od takrat pa je bil priprt.

Zasedba Iced Earth se je od izgredov distancirala in jih ostro obsodila, le nekaj časa po napadu pa sta pevec Stu Block ter basist Luke Appleton zapustila skupino Iced Earth.