Pevec in basist zapustila skupino Iced Earth

Pomeni to konec skupine Iced Earth?
Pomeni to konec skupine Iced Earth?

Pevec Stu Block in basist Luke Appleton sta potrdila, da nista več člana zasedbe Iced Earth.

 

Za odhod kriv Jon Schaffer

Novica o njunem odhodu iz skupine je odjeknila manj kot mesec dni po tem, ko se je ustanovitelj skupine, kitarist Jon Schaffer predal FBI-ju in bil obtožen šestih kaznivih dejanj, povezanih z vdorom v stavbo Kapitol v Washingtonu.

Appleton je v izjavi na Facebooku zapisal: ‘V odgovor na nedavne dogodke in okoliščine sem vodstvo Iced Earth in Jona obvestil, da nemudoma odstopam z mesta basista v skupini Iced Earth. Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi v teh težkih časih stali ob strani in mi nudili podporo ter ljubezen.’

Istočasno pa je Block zapisal: ‘Pridejo časi in dogodki, ko morate narediti poročilo in ponovno oceniti svoje življenje, delo in smer za prihodnost. Ob tem sem Jona in njegovo sedanje vodstvo obvestil, da nemudoma objavljam svoj odstop iz skupine Iced Earth. Preden sem se odločil, sem potreboval zadnjih nekaj tednov, da sem obdelal situacijo in spoštovanje do ostalih v tem položaju. Zahvaljujem se vam, ker spoštujete mojo odločitev. To je najboljša odločitev v več pogledih za mojo osebnost, osebnostno rast in prihodnost. Čas je, da gremo naprej, ozdravimo in napredujemo. Veliko ljubezni in spoštovanja do vseh vas. Ne sekirajte se! Spremljajte še naprej in izvedeli boste razburljive novice. Čas je, da se lotimo novega poglavja. Bodite dobri drug do drugega.’

Block se je skupini Iced Earth prvotno pridružil leta 2011, ko so snemali album ‘Dystopia‘, Appleton pa leto dni kasneje.

Kmalu po tem, ko je Jon Schaffer z nasilnimi protestniki vdrl v stavbo Kapitol, se je skupina Iced Earth odzvala, z zapisom, da tovrstnim dejanjem nasprotujejo.

Po napadih pa se je skupini Iced Earth odpovedala očitno tudi založba Century Media, ki jih je na svoji spletni strani nemudoma odstranila.