Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Martin Štibernik

Martin Štibernik (Foto MARSH STUDIO)

Martin Štibernik je priznani slovenski avtor, glasbenik in producent, ki se lahko pohvali z izjemnim glasbenim opusom ter neštetimi priznanji v svoji bogati, skoraj trideset let trajajoči glasbeni karieri. Deluje v studiu Marsh Recording.

Zadnja leta namenja čas tudi svojemu projektu Mistermarsh (za Youtube kanal kliknite TUKAJ). Do zdaj je pod tem imenom izdal dva albuma, ‘Home’ in ‘Altamira’. Ravno slednji je bil deležen odličnih kritik in je med drugim postregel tudi z najbolj predvajanim komadom na nacionalnih radijskih postajah tistega leta, s pesmijo ‘Veliko mesto’. Lani jeseni je izdal svoj zadnji singel ‘Malo Znoriš’, ki ga je Val 202 uvrstil med največja presenečenja minulega leta. Trenutno ustvarja pesmi za tretji samostojni album in končuje album s svojim novim bandom Roma, ki pa bo luč sveta uzrl prihodnje leto.

Kot soavtor, producent in miksman pa med tem čaka na release albuma ameriške kantavtorice z imenom Alexis And The Medicine, ki ga je koproduciral z Ericom Bazilianom, soustanoviteljem banda ‘The Hooters’ in avtorjem legendarne pesmi One Of Us (Joan Osborne).


The Doors – The Doors (1967)
Deep Purple – Made in Japan (1972)
Neil Young – Harvest (1972)
Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon (1973)
Marko Brecelj – Cocktail (1974)
Buldožer – Pljuni istini u oči (1975)
Peter Gabriel – So (1986)
Skunk Anansie – Post Orgasmic Chill (1999)
Beck – Morning Phase (2014)
David Bowie – Blackstar (2016)