Kitarist zasedbe Icead Earth protestiral in vdrl v Kapitol

Jon Schaffer si želi svobode. (FOTO: YouTube)
Jon Schaffer si želi svobode. (FOTO: YouTube)

Kitarist ameriške heavy metal zasedbe Icead Earth Jon Schaffer je bil včeraj ujet na fotografiji skupaj s privrženci Trumpa v ameriškem Kapitolu.

Trdi, da ni politično opredeljen

Vodja skupine Iced Earth Jon Schaffer je bil posnet sredi besne množice protestnikov, ki so včeraj (6. januarja) v Washingtonu vdrli v stavbo ameriškega Kapitola. Med nasilnimi protesti, ki so potekali v nasprotju s skupnim zasedanjem ameriškega kongresa, sklicanega za potrditev zmage Joeja Bidna na novembrskih ameriških predsedniških volitvah, so umrle štiri osebe.

Schafferja je v objektiv ujel fotograf Roberto Schmidt iz agencije AFP. Družbo mu je delala skupina protestnikov, s katerimi so skupaj vdrli v stavbo, medtem ko so politiki razpravljali o volilnem glasovanju.

To je že drugič v zadnjih mesecih, da so kitarista in glavnega tekstopisca skupine Iced Earth fotografirali skupaj s privrženci odhajajočega predsednika Donalda Trumpa. 15. novembra lani se je prav tako namreč udeležil protesta ameriški prestolnici. Takrat je celo spregovoril za nemšli dnevnik Die Welt, novinarka Carolina Drüten pa je takrat objavila fotografijo kitarista.

Takrat je novinarki Drüten povedal: ‘Če bo kdo uporabil nasilje nad nami, se bomo ustrezno odzvali. Tega si ne želimo, vendar smo pripravljeni.’

Že pred tem pa je Schaffer septembra med klepetom v živo na Facebooku izrazil nezaupanje v ameriški politični sistem. V govoru je tudi pojasnil, da ni ne levičar ne desničar, ampak Američan, ki ne zaupa svoji vladi.

V podkastu za Metal Sucks Quarantinecas pa je julija lani med drugim dejal, da je Covid-19 bolj kampanja psihološkega bojevanja proti ljudem, kot resna pandemija.