Divlje jagode predstavljajo ‘Ulica na lošem glasu’

Foto: Nejc Zupančič

Divlje Jagode so najverjetneje tisti band iz nekdanje skupne države, ki je gostil največ znanih obrazov iz sveta glasbe. V njem je po odhodu iz Bijelo Dugme nastopal Mladen Vojičić Tifa, ki mu je sledil Gibonni (TUKAJ si lahko preberete naš intervju z izvajalcem, ki je spregovoril tudi sodelovanju z bandom). Pa Žanil Tataj – Žak (TUKAJ si lahko preberete naš nedavni intervju) in Pero Galić. Poleg tega je z bandom sodeloval tudi Don Airey (TUKAJ si lahko preberete naš intervju z izvajalcem), ki ga lahko slišite na zadnji plošči, ki jo je zasedba pred prestopom v Bijelo Dugme posnela z Alenom Islamovićem (intervju z izvajalcem). In zasedbin prvi pevec Ante Toni Janković, s katerim je zadnja posnela eno najlepših “jugoslovanskih” balad ‘Jedina moja’.

Trditev, da dopolnitev najrazličnejših okroglih obletnic predstavlja odličen razlog za praznovanja, ne predstavlja ničesar novega. In nič drugače ni bilo niti v taboru Divljih Jagod, ko je zasedba leta 2017 dopolnila svoj 40. rojstni dan. Proslavljanje je (in še) potekalo v več oblikah. Zgodili so se izidi singlov, različni posebni koncerti, februarja pa še objava plošče Jukebox, ki je nasledila leta 2013 izdano Biodinamička ljubav.

V sklopu promocije svojega novega albuma je zasedba posnela tudi promocijski video, posvečen skladbi ‘Ulica na lošem glasu’.