Znan je datum uradnega izida albuma Big Foot Mama – Akustika

Big Foot Mama (Foto: Luka Kaše)

Skupina Big Foot Mama bo 11. 6. 2021 pod okriljem založbe Nika izdala prvi akustični album v svoji karieri – AKUSTIKA. Album je bil posnet 1. decembra 2020 v studiu 1 Televizije Slovenija, v okviru oddaje Izštekanih 10, na Valu 202 z Juretom Longyko. Vsako leto decembra se Izštekani izštekajo tudi sami, odpravijo se ven, iz udobja radijskega studia. Tokrat so jih prvič uprizorili v televizijskem studiu.

Big Foot Mama je odigrala trinajst skladb iz svoje 30-letne kariere, tokrat prvič v akustični preobleki in prvič sede! Presenetila je z domiselnimi aranžmaji, ki so naleteli na izjemen odziv poslušalcev radia in spletnega prenosa, ki je zabeležil več tisoč ogledov.

Članom BFM so se na odru pridružili tudi gostje: tolkalec Blaž Sotošek, spremljevalni pevec Žiga Jan Krese in pianist Tomaž O. Rous (Siddharta).

Big Foot Mama o novem albumu:

»Jure nas je že več let nagovarjal k izštekanemu projektu, a mi – zapriseženi rockerji – smo s tem odlašali na »stara leta«, ki pa so prišla prej, kot smo mislili – koronska karantena nam je namreč preprečila veliko praznovanje 30-letnice v Areni Stožice in namesto da bi sedeli križem rok in se smilili samim sebi, smo čas izkoristili prav za pripravo Izštekanih. Veseli smo, da se je usoda tako obrnila. 30-letnica v Areni Stožice pa bo seveda počakala

Jure Longyka o sodelovanju:

»Tudi Izštekani smo sprva nemočno opazovali, kako se nam razblinja vsakoletno decembrsko srečanje z občinstvom na velikem odru. A nismo se dali. Pomislili smo: s kom bi lahko kljub majhnim izvedbenim razsežnostim naredili velik dogodek? Kdo je dolgoletna neuresničena želja? S kom lahko v tem obupnem času najdemo sinergijo? Odgovor je bil na dlani in v danih okoliščinah se je zgodil naboljši možen izid. Ko smo se lotili, smo vsi vedeli, da je čas pravi. Za izštekane, akustične BFM. Vzdušje na vajah in v oddaji je bilo izjemno toplo, prijateljsko. To se sliši tudi na albumu.«

Zaradi izjemnega odziva se je Big Foot Mama odločila koncertni posnetek izdati na nosilcih zvoka – tako bo AKUSTIKA izšla na cedeju, prvič v karieri pa tudi na vinilni LP plošči. “Tega smo še posebej veseli, za nas ima ta korak sentimentalno vrednost, saj smo generacija, ki je otroštvo preživela ob vinilkah,” pravijo člani benda.

Big Foot Mama bo album predstavila na koncertih po Sloveniji takoj, ko bo to možno.

***

ALBUM lahko PREDNAROČITE TU (< — klik klik)