Železne stopinje prihajajo na nacionalno televizijo

FOTO: Google (Železne stopinje PROMO)

Znan je termin predvajanja Železnih stopinj, dokumentarca o razvoju domače hard in heavy (ter še nekaterih drugih) scene, ki ga boste lahko januarja ozrli tudi na RTV Slovenija. Dogodek se bo zgodil na drugem programu, v soboto, 26.1.2019, ob 22:15.

Pomislite, kdaj je nacionalna televizija nazadnje nepretrgoma predvajala dve uri domačega metala?

Odlično darilo

Ljubitelji domačega heavy metala si lahko dokumentarec priskrbite (ali pa z njim obdarite svoje bližnje) tudi na DVD-ju. Nakup je možen v trgovini Rockerija (Židovska 3, Ljubljana) ali preko spleta (rockerija@gmail.com).

Naše mnenje o dokumentarcu

»Gledan kot celota nam izdelek ponuja več kot odlično seznanitev z domačo (pol)preteklo glasbeno zgodovino, ki bi morala biti nujno poslušanje vsakega pravovernega rockerja ali vsaj žanrskega simpatizerja. Poleg tega pa dokumentarec več kot očitno dokazuje, da povpraševanje po takšnih stvareh obstaja, potrebna je le volja (in sredstva), da se stvar realizira. A ker status quo in vladajoči množični mediji propagirajo druge stvari, bo na kaj podobnega potrebno še počakati, ali pač?

Tvorci obojih železnih stopinj, pred vami dvigam klobuk!«

TUKAJ si lahko preberete celotno recenzijo.

https://www.youtube.com/watch?v=TOHGWWquwlU

Eden izmed idejnih očetov, Denis Brnčič je o dokumentarcu povedal:

»Odzivi publike so bili neverjetni. Na projekt sem zelo ponosen. Razprodali smo Kino Šiška, potem pa smo izvedli še celo vrsto ponovitev. Kot smo lahko opazili, je Slovenija res potrebovala nekaj takšnega.«

TUKAJ si lahko preberete cel intervju.