Razprodani koncert Ritem Mladosti popestril tudi Magnifico

Skupina S.A.R.S. (Foto: Jože Bojec)

Ritem mladosti je navdušil z regijsko odmevnim ‘soundclashem’, ki se mu je nenapovedano pridružil tudi Magnifico. Na glavnem odru so se ‘udarili’ S.A.R.S in Dubioza Kolektiv.

Sinočnji dramaturško vrhunsko izpeljan preplet opusov Dubioze Kolektiva in S.A.R.S. sta kot skrita gosta popestrila Magnifico in Shamso 69 iz benda Brkovi, s čimer je predbožična klasika v Stožicah še poudarila letošnji regionani domet.

Ritem mladosti, glasbeno druženje za mlade in mlade po srcu, ki sta ga, na deset let podlage v BTC Cityju, agencija Collegium Mondial Travel in Hitradio Antena že tretje leto zapored gostila v dvorani Stožice, je letos ponudil progam, ki je premaknil celo regijo. Po nastopih superbendov Siddharta x BFM ter Mi2 x Dan D, sta se letos v največji slovenski pokriti areni soočila najbolj vroča regionalna benda za mlade, Dubioza Kolektiv in S.A.R.S., vsak na svojem odru na nasprotnih delih dvorane in prvič v Sloveniji po pravilih priljubljenega svetovnega fomata Sounclash.

Foto: Marko Delbello Ocepek

Do ekstaze v ringu

Koncertno poslastico, katere del so bili tudi Tabu, Zablujena Generacija, Trkaj, Urban Pulz, Fat Buttlers in DJ Dey, je povezoval glasbeni in športni navdušenec Klemen Bučan, dvorano pa je razganjalo od pozitivnih vibracij predvsem ob sedmih rundah, v katerih so se za čim glasnejše aplavze občinstva pomerili glavni gostje. Bosanci in Srbi so se ob pomoči Slovencev in Hrvatov sprehodili čez največje hite obeh skupin, jih predstavili v alternativnih verzijah in navzkrižnem preigravanju, publiki so se poklonili tudi z alpsko harmoniko ter šopkom slovenskih pop in rock klasik. Dvorana pa je doživela delirij, ko sta se benda v zadnji rundi srečala v ringu sredi parterja ter izvedla velika hita Perspektiva in Kokuz.

Foto: Marko Delbello Ocepek

Spopad, ki je bil to le na papirju in za potrebe dramaturškega loka večera, se je končal z vsesplošnim rajanjem v Dubiozini garderobi, navijači z Dunaja so svoje ljubljence počastili z dvema velikima pekačema domačega bureka, pot na after pa je našlo tudi nekaj običajnih osumljencev z domače medijske in regionalne glasbene scene.

Dogodek sta organizirala potovalna agencija za mlade Collegium Mondial Travel in Hitradio Antena. Partnerji dogodka so bili Cockta, Adriatic Slovenica, Pivovarna Union, PPD, Mastercard in Red Bull.

Organizacija: Ritem mladosti

Foto: Jože Bojec