Warning, domina je nazaj (v Hrastniku)

San Di Ego (FOTO: Nejc Zupančič)
San Di Ego (FOTO: Nejc Zupančič)

San Di Ego so se odpravili na tromesečno klubsko turnejo v čast petletnici delovanja. Bili so že na Viru pri Domžalah, v Cerknici in Novem mestu, četrta postaja pa je karavano peljala po zasavski cesti do najvzhodnejšega nekdanjega rdečerevirskega mesta. Zadnjič so Hrastnik obiskali pred slabimi štirimi leti. Rudarji so od takrat s ‘štrajkom’ prenehali, San Di Ego pa so se vrnili. Ne iz San Diega, ampak z Notranjske.


FOTO: Nejc Zupančič

 

Warning

Kot prvi je na oder stopil kvartet, združen pod imenom Warning. Čeprav je mladež svojo skupno glasbeno pot začela v lanskem maju, se njihovi koncertni kilometri že lepo vrstijo. Trenutno bolj na lokalno-regionalnem nivoju, v bodoče pa skoraj zagotovo, če bodo ohranili takšen zanos in strast, tudi izven meja domačega Zasavja.

(FOTO: Nejc Zupančič)
(FOTO: Nejc Zupančič)

Da ne dolgovezim. Zasedba nam je v dobri uri dolgem nastopu pripravila prijeten in pošteno odigran pregled žanrovskih klasik – tako domačih kot tujih. Med drugim smo lahko slišali tudi ‘Unforgiven’ (Metallica) in ‘Paranoid’ (Black Sabbath) ter kopico domačih, od katerih velja izpostaviti ‘Pobegli vlak’  (Zablujena Generacija) in ‘Pijemo ga radi’ (The Drinkers). Manjkala pa ni niti ‘Kap po kap’ (Divlje Jagode).

Dober repertoar in dobra uigranost … več kot odličen začetek večera. Poleg opisanega velja izpostaviti tudi bendovo komunikacijo s publiko. Kljub dejstvu, da zasedba še ni praznovala svojega prvega rojstnega dne, pevec Simon Žlak že odlično koketira s publiko. Fantje, odlično!

 

San Di Ego

San Di Ego so danes že band z nekaj zgodovine. Izdali so dve studijski plošči (prva plošča, druga plošča) in temu primeren je bil tudi repertoar. Tako so koncert otvorili s pesmijo ‘Rockstar’ z zadnjega albuma. S slednjega smo slišali tudi skladbe ‘Nisem svetnik’, ‘Dr. za rock ‘n’ roll’ ter Mežkovo – ‘Julijo’ in »skupno« ‘Gledam tvoje slike’. Nekaj je bilo tudi skladb s prve plošče, ki pa so se sodeč po prepevanju poslušalcev že dodobra prijele.

(FOTO: Nejc Zupančič)
(FOTO: Nejc Zupančič)

Ste gledali včerajšnjo EMO? Mi tudi ne. Smo jo pa pred dvema letoma, ko je Klemen Slakonja simpatično napovedal kitarista z najlepšim čopkom, bobnarja z najlepšimi kodrčki, pevca z najlepšim glasom v Sloveniji in basista. Temu so sledili hvalospevi komentatorske žirije, predvsem na račun Sergejevega vokala. Če ste včeraj v Hrastniku slišali balado ‘Brez tebe’, ti še kako držijo.

San Di Ego ne bi bili to, kar so, če ne bi bil njihov repertoar pretežno sestavljen s priredbami, kot so ‘Eye Of The Tiger’, ‘Here I Go Again’, ‘Don`t Stop Believing’, ‘Dancing Queen’ in pa seveda ‘Touch Me’, katero smo lahko že lani slišali v živo na festivalu Pivo in cvetje v duetu s Samantho Fox. Letos bodo zadevo ponovili v Cvetličarni. Če ste jih lani zamudili, vabljeni!

Vzdušje je bilo kljub vročini, ki je najbolj zdelovala bobnarja, odlično. Z venčki kultnih skupin kot so Queen, Deep Purple in Led Zeppelin, ne gre zgrešiti, še posebno, če je izvedba odlična.

Band kljub dvema studijskima ploščama še vedno poskuša najti svojo pravo studijsko identiteto. Si predstavljate ploščo, na kateri bi bil delež priredb enak ali celo večji od avtorskega? Najbrž ne, nam pa fantje vsakič znova dokazujejo, da so koncerti tisti, ki štejejo.

Sobotni nastop zagotovo ni razočaral. Prijetno, butično prizorišče hrastniškega mladinskega centra, glasbeno aktiven in uspehov lačen podmladek ter žurerske himne v izvedbi odlično uigrane ekipe so recept za pravi rokenrol, ki je po besedah pevca Sergeja Škofljanca, v teh krajih, tako kot on, doma.