Vrnitev v Sumerijo s skupinami Melechesh, W.E.B. in Selvans

Melechesh, Hole In The Sky, Bergen Metal Fest 2007 (Foto: Wikipedia)

Vstopnice na ta dogodek, ki se bo zgodil 21. 1. 2020 v Orto Baru, so že na voljo!

Medtem ko bo verjetno januarja po Sloveniji temne duše stiskal mraz, se bo v Orto Baru odprl prehod v davne čase mezopotamskih zgodb, legend in verovanj, saj se v Slovenijo vračajo MELECHESH.

Ta zdaj že internacionalni bend, ki ga že od samega začetka vodi kitarist/vokalist/mastermind Ashmedi, od samega začetka stavi na starodavne mite, zgodbe, legende in tudi zgodovinska dejstva. Glasba, ki jo ustvarjajo, je eksotična, zelo ”catchy”, a prekleto ekstremna in metal do konca. To so dokazali z vsemi albumi, še posebej pa z odmevnimi Sphynx, Djinn ter Emissaries. V živo so vedno odlični, kot zanimivost pa je treba omeniti, da njihov bobnarski tron že nekaj let zaseda slovenski bobnar Simon Škrlec.

Vstopnice! 22 evrov v predprodaji, 25 evrov na dan koncerta.

Vstopnice v Orto baru ali pa prek On-Parole na spodnji povezavi:

Fotografija osebe Veseli Dihurčki.

Kot predskupina bodo z Melechesh nastopili W.E.B. iz Grčije, oziroma Where Everything Begun. Gre za simfonični black metal kvartet, ki ga tvorijo nekdanji člani zasedbe Christfuck in ki sedaj igrajo še v Dismal Chant, Bionic Origin ter Afterblood.

Poleg njih pa bo občinstvo ogreval italijanski post-black metal one man band SELVANS, ki združuje mračni folk, black metal ipd. Lahko ste jih videli tudi na drugem odru Metaldays2018.