Bowrain: 2020 Seconds(A)live v Kinu Šiška

Bowrain (Foto: Knio Šiška)

Priznani domači glasbenik Bowrain, ki nas je v Šiški navdušil že večkrat, med drugim tudi v okviru praznika sodobne klavirske glasbe Piano Day in festivala MENT Ljubljana, predstavlja nov glasbeni projekt z naslovom 2020 Seconds(A)live. Projekt nastaja od jeseni 2018, karakter in vsebino glasbe pa je močno zaznamovala Bowrainova mednarodna izkušnja sodelovanja z južnoafriškim kolektivom The Brother Moves On. Avtor se bo v Kinu Šiška predstavil skupaj z večjo zasedbo domačih glasbenikov.

Tine Grgurevič – Bowrain je sodobni skladatelj, pianist in glasbeni producent, ki se je s svojim avtorskim delom znotraj dandanes izjemno priljubljene struje sodobne klavirske glasbe suvereno uveljavil tudi na mednarodni ravni. Nastopal je že po celem svetu, od ZDA do Južne Afrike, ter na festivalih, kot so Eurosonic Noorderslag, Tallinn Music Week in Jazz festival Ljubljana, po izdaji tretje studijske plošče jeseni 2017 pa je začel plodovito sodelovanje z južnoafriškim kolektivom The Brother Moves On, ki ga je spoznal v okviru Druge godbe.

Ob predstavitvi novega projekta 2020 Seconds(A)live se bodo Bowrainu na odru pridružili Oskar Longyka (violina), Ema Kobal (violončelo),Vita Kobal (violina), Žiga Golob (kontrabas), Igor Matkovič (trobenta), Denis Beganovič (pozavna), Gašper Okorn (francoski rog), Rok Grubelnik (tuba), Peter Baroš (sintisajzer), Karlo Petrovič (bobni), Zvezdana Novakovič (vokal) in KALU (vokal). Za vizualni koncept so poskrbeli Tjaša GnezdaJAŠA in Ivian Kan Mujezinovič/Ee.

Za uvod bo glasbenik Drago Ivanuša predstavil performans z naslovom 10 Minutes of Happiness“Sreča nikoli ni bila pomembna. Težava je v tem, da ne vemo, kaj zares hočemo. Osrečuje nas, da ne dobimo tistega, kar hočemo, temveč da o tem sanjamo. Sreča je za oportuniste. Mislim, da je življenje z globokim zadovoljstvom dosegljivo le skozi večni boj, še posebej skozi boj s samim seboj. Če hočeš ostati srečen, ostani neumen. Resnični mojstri niso nikoli srečni, sreča je kategorija sužnjev.” (Slavoj Žižek)

24. januarja 2020 v Kinu Šiška. Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.