Vlado Kreslin za 8. februar pripravlja spletni koncert ‘POjEZIJE’

Vlado Kreslin, 9.12.2019, Cankarjev dom (Foto: Aleš Žnidaršič)

Vlado Kreslin in Mali bogovi pripravljajo prav poseben spletni koncert. Z vrhunsko produkcijo, več kamerami, profesionalno tehnično ekipo, režijo in ekskluzivnimi vsebinami bodo preko spleta poskrbeli za večer, ki si ga boste zapomnili za vedno. Poleg tega pa bo ob vseh svojih uspešnicah igral tudi skladbe iz 70. in 80. let, ki jih Vlado ni izvajal že vsaj trideset let!

Koncert Vlada Kreslina 8. februarja z naslovom “POjEZIJE” bo natanko tak, kot si ga želimo ob kulturnem prazniku. Topel, glasbeno literarni večer lanskega Ježkovega nagrajenca z intimnejšo, akustično zasedbo Mali bogovi in gostom MiIanom Kreslinom. To bo koncert Vlada Kreslina, kakršnega še nismo doživeli, čeprav smo ga že dolgo pričakovali.

Vlado Kreslin nestrpno čaka 8. februar: “Ta koncert je velik projekt in resen ustvarjalni izziv. Že par dni recimo iščemo neke specialne luči za sceno. In vadimo. Veliko vadimo. Igrali bomo tudi pesmi, ki jih nismo že 30 let. Od Horizonta in Krpana naprej, pa tudi moj železni repertoar. Ljudje to pričakujejo. Ko grejo na Stonese, hočejo slišati Satisfaction, sicer zahtevajo denar nazaj. Na mojem koncertu pa ne smejo manjkati Od višine se zvrti, Črna kitara …”

Letošnji kulturni dan prinaša koncert Vlada Kreslina, kakršnega še niste doživeli. Tokrat boste še posebej prišli na svoj račun vsi, ki sta vam blizu tako naš najbolj sloveči pesnik, kot tudi poetični rocker prekmurskih ravnic, saj bo rdeča nit večera iskanje sorodnih sporočil v opusu velikana romantike in sodobnega barda, ki sta vsak na svoj način zaznamovala slovensko kulturo in Slovence.

“Meni so stari komadi malo smešni, ko pa jih zaigram, cel bend skoči kako je to super in zakaj jih ne igramo. No pa jih bomo. Če že razbijamo rutino,” je dodal Vlado.

Vlado Kreslin & Iztok Cergol, 4.2.2020, SNG Drama (Foto: Aleš Žnidaršič)

Ob klasikah bo igral tudi pesmi, ki jih ni izvajal že vsaj trideset let! 

“Ta koncert bo res poseben, izvedbeno in po vsebini. Igral sem na vseh mogočih prizoriščih za zelo raznoliko občinstvo, prvič pa sem se lotil spletnega koncerta, in to v zelo zahtevni produkciji. Izvedli ga bomo v živo, z lokacije v Ljubljani, ki jo bomo razkrili na dan koncerta, ob vseh največjih hitih, moji in Prešernovi poeziji pa bomo z Malimi bogovi izvedli tudi kar nekaj skladb, ki jih že dolgo nisem pel. Nekaterih nismo na koncertih izvajali že vsaj trideset let. Delamo poseben koncert v posebnih pogojih, pa se mi zdi prav, ob obveznih favoritih, publiki ponuditi tudi kaj eksluzivnega. Pesmi še vedno dodajam in brišem s seznama, tako da ta hip niti sam še ne vem čisto natančnega programa. Bo pa zagotovo vreden praznika kulture in časa ljudi pred zasloni,” razkriva še nekaj podrobnosti Vlado.

Glasbeno-literarni nastop POjEZIJE Vlada Kreslina bo avtorja predstavil v najbližjem kadru doslej. V intimnem večeru se bodo ponarodele uspešnice izmenjavale s starimi komadi, ki jih niste slišali že celo večnost, glasbo pa bo prekinjal izzivalen preplet Prešernove in Kreslinove poezije. Tako blizu Kreslinu še niste bili – in če zamudite ta večer, tudi ne boste!

Vstopnice lahko kupite TUKAJ.

Vlado Kreslin – Cankarjev dom, 6. december 2018 (Foto: Aleš Žnidaršič)

Več o Vladu Kreslinu

Vlado Kreslin je eden najpomembnejših in najbolj priljubljenih slovenskih avtorjev/izvajalcev. Skoraj ponarodelih je kar precej njegovih pesmi, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. V osemdesetih je deloval v skupini Martin Krpan, ki je prenehala delovati po nastopu na ljubljanskem koncertu Boba Dylana leta 1991. V devetdesetih letih je s svojo Beltinško bando povzročil pravi preporod slovenske ljudske/etno glasbe.

Približal jo je mlajšim generacijam, hkrati pa demarginaliziral in rehabilitiral prekmursko narečje. S skupino Mali bogovi in Beltinško bando je združil včeraj in danes. Izdal je 28 albumov, nekaj pesniških zbirk, nastopal v več filmih in gledaliških predstavah kot avtor glasbe in igralec, o njem pa je posnet tudi dokumentarni film Poj mi pesem režiserja Mirana Zupaniča.

Intervju z velikim glasbenikom lahko najdete TUKAJ.

Njegov izbor desetih albumov, ki jih priporoča za poslušanje, pa preverite TUKAJ.