Koncert Haiku Garden: zaključek Animateke 2020

Haiku Garden (Foto: Katja Goljat)

Sobotno noč bi sicer v vzporednem, ne-kovidnem vesolju verjetno preživeli v klubu, na koncertu ali partiju, tako pa si bomo izbrali najboljšo možno alternativo. To bo tokrat strateška umestitev na kavč, prižgan TV in ogled koncerta najljubših shoegaze/neopsihedelikov Haiku Garden na zaključnem dogodku 17. edicije Mednarodnega festivala animiranega filma, Animateki.

Haiku Garden (Foto: Katja Goljat)

Haiku Garden po uvodnem EP-ju “Waver”, prvencu “Where If Not Now”, sodelovanju na “Izštekanih” in neskončnem številu samostojnih koncertov, koncertnih turnej ter nastopov na referenčnih evropskih festivalih, dirjajo v novo, pokoronsko ero. Z novo ploščo kakopak. You can get a taste to soboto, 6. 2. 2021, ob 23:35, na drugem programu TV Slovenija, kjer se boste naužili nekaj starega materiala, slišali tri nove komade in poleg muziciranja članov benda, ki slišijo na ime Matevž Bitenc, Luka Flegar, Anže Knez in Klemen Tehovnik, uživali še v češenjci na torti podalpskih princev strmenja v čevlje – hipnotičnih vizualijah Kristine Kokalj.

To so Haiku Garden, pod videoprodukcijo so se podpisali KoProdukcija plus v sodelovanju z Different Angles, festival animiranega filma je Animateka, njihova založba pa je KAPA Records.

Merchadise lahko kupite TUKAJ.

Vabljeni k branju intervjuja s skupino HAIKU GARDEN:

HAIKU GARDEN: ‘Hrup ima zagotovo svoj prostor v glasbi’

Več o založbi KAPA Records:

KAPA Records je ena vodilnejših neodvisnih založb v Sloveniji, ki že dobri dve desetletji skrbi za različne alternativne godbe. Njen dom najdemo v najrazličnejših žanrih, ki se seli od post metala, shoegaza, elektronike, sodobne klavirske glasbe in jazza ter alternativnega rocka in post punka.

Trenutno so v fokusu dejavnejši varovanci: Haiku Garden (shoegaze/dream pop), Nina Bulatovix (post punk), Čao Portorož (alternative rock/punk), balans (bunkerpop/post-punk) Etceteral (electronica/free jazz), balans (lo-fi/art punk), The Canyon Observer (post metal/doom), Lynch (post punk/avantgarde), ŠKM Banda (post-rock/jazz), Darla Smoking (bass/dub/world), Bowrain (contemporary piano music).