Umek prešerno odprl novo sezono Kurzschlussa

Umek (Foto: Žiga Intihar)

V butični, a nič manj udarni, Astronostalgic izdaji Kurzschlussa se je večer pred kulturnim praznikom zabavalo približno tisoč petsto ljubiteljev elektro, techno in minimal viž. Umek in Dojaja sta spretno krmarila v svetu 129 BPM-jev Astrodisco zvoka, obiskovalce kluba navdušila in otvorila novo sezono elektro zabav v velikem slogu.

Prešerno in pomladno razpoložena množica plesočih je do zgodnjih jutranjih ur poplesavala na deep techno s prizvokom Detroita in ščepcem minimala. Nekateri so nostalgično obujali spomine na Astrodisco večere, drugi so fenomenu bili izpostavljeni prvič, vsi skupaj pa so pripomogli k nalezljivo dobremu razpoloženju. Za ogrevanje je poskrbel Glorio Veztacci aka Veztax in plesno temperaturo ravno prav dvignil. Ob polnoči je krmilo Astronostalgic večera prevzel Umek, ki je poskrbel za malo drugačno plesno popotovanje in obiskovalce naravnost navdušil. Dojaja je vajeti prevzel v drugem delu večera. Stilsko nekoliko drugačen, a z enakim žarom in ljubeznijo do nekoliko bolj počasne elektronike je popeljal najbolj vztrajne obiskovalce v elektro kulturni dan poln plesnih ritmov, nostalgije in ljubezni do dobre glasbe.

Prvi dogodek pop up kluba Kurzschluss v letu 2019 je obiskovalce navdušil. V letošnji sezoni napovedujejo vsaj ducat večjih elektronskih zabav in glasbenih dogodkov skozi celo leto. 

Kurzschluss se je prešerno zabaval pozno v noč (Foto: Žiga Intihar)