Trance psihadelični rock odbitek z My Baby v Kino Šiška

MY BABY, 13.12.2019, Kino Šiška (Foto: Urška Boljkovac/Kino Šiška)

Eno leto kasneje po tem, ko so navdušili v Kinu Šiška, so se My Baby vrnili za tradicionalno prednovoletno zabavo. Nizozemski trance blues svečeniki tokrat niso uspeli prodati vseh kart, so pa dobri dve uri neusmiljeno tolkli po zbranem občinstvu, da je vse vse skupaj bilo videti že kot nekakšen after parti dobrega ravea.

Leta 2017 so gladko razprodali Komuno, lani so nas divje razplesali za zaključek leta, ta čast pa jim bo pripadla tudi letos. Da je bilo veselo slavje popolno, sta se jim pridružila romunska synth-pop hudomušneža Karpov not Kasparov, ki zvenita kot Daft Punk, če bi ta odraščala za železno zaveso. Kezz, producentka in live looping umetnica, nas je julija navdušila na letnem vrtu kino Šiška kavarne, tokrat pa se je vrnil kot loop! Njeni nastopi so vse prej kot “push play button”, gre za edinstven spoj sodobnega, elektro-organskega zvoka, petja v živo in improviziranja na loop mašini. S svojo fuzijo glasbenih žanrov je poskrbela za afterico, kot da smo to potrebovali, po tem kar so storili že My Baby.

MY BABY, 13.12.2019, Kino Šiška (Foto: Urška Boljkovac/Kino Šiška)

Vražje poplesavanje, ujeto v zraku omame, soju luči in težkih ponavljajočih se akordih nastopajočih. Polivalo se je pivo, izgubljalo družbo in zdravo pamet. Vse od mladih do tistih nikakor ne več mladih, ki so si prav tako dali duška in se popolnoma prepustili primežu, ki ga predstavljajo My Baby. Štanc na mestu, lovljenje ritma in hudo dober glasbeni miks trance psihadeličnega blues-rocka. Odbito.