Steve Harris o upokojitvi Iron Maiden

Basist in vodja zasedbe Iron Maiden Steve Harris se je v nedavnem intervjuju za Trunk Nation dotaknil tudi bendove upokojitve:

Trenutno smo vsi še vedno zmožni izvajati kvalitetne nastope. Ko bo to ogroženo, bomo strnili vrste in se posvetovali, ter najverjetneje tudi prenehali z njimi. Trenutno takšnih stvari še ni na vidiku, a vseeno nočem izzivati usode.

Iron Maiden se trenutno mudijo na turneji Legacy Of The Beast (TUKAJ si lahko preberete našo reportažo iz Zagreba), na kateri izvajajo znan (in nekoliko manj znan) material iz različnih obdobij svoje zgodovine. O turneji je Steve povedal:

Na turneji resnično uživam. Sam sicer raje igram tehnično bolj težavne skladbe, a mi igranje skladb, kot je ‘Flight Of Icarus’, predstavlja posebno veselje, saj jih nismo izvajali že zelo dolgo časa. V bistvu igramo zadnjo nekoliko hitreje, kot smo jo v originalu. Če vprašate mene, bi jo morali igrati tako že izvorno.

Repertoar je resnično dober, saj uživam v vsaki sekundi. In kar je še bolj zanimivo, sam sploh nisem izbral skladb, ki jih izvajamo.