Samo še en teden nas loči do Škisove tržnice

Le še nekaj dni nas loči do Škisove tržnice.
Le še nekaj dni nas loči do Škisove tržnice.

Samo še en teden nas loči do Škisove tržnice, največje enodnevne študentske prireditve pri nas. 10. maja bo zelenica na Kardeljevi ploščadi obiskovalcem ponujala različne kulinarične dobrote iz cele Sloveije, ki jih bodo na svojih stojnicah pripravili študentski klubi v popoldanskem delu, in zaključek večera na dveh glasbenih odrih.

 

Pestro bo čez cel dan

Škisova tržnica bo svoja vrata uradno odprla v četrtek, 10. maja, ob 12. uri, s tradicionalnim mimohodom 58 študentskih klubov in s pomočjo mažoretk iz Novega mesta in Pihalnega orkestra Litostroj. V sklopu uradnega dela bodo potekali tudi pozdravni nagovori in uradna predaja donacije Zveze ŠKIS dobrodelni organizaciji Anina Zvezdica.

Popoldanski del Škisove tržnice obiskovalcem ponuja pestro spremljevalno dogajanje. Regijski otočki, kjer se nahajajo študentski klubi, bodo ponujali njihove lokalne dobrote. Za vse tiste, ki so željni adrenalina, Škisova tržnica pripravlja tudi obratni bungee (ang. reverse bungee jumping), športni navdušenci bodo lahko tekmovali v različnih igrah, študentski klubi se bodo pomerili v regijskem tekmovanju, na sedmem otočku Škisove tržnice pa si boste lahko nabrali tudi izkušnje in poznanstva izven meja Slovenije, saj na Škisovo tržnico na Mednarodni otoček (ang. International Ocean) prihajajo tudi tuji študentje in organizacije.

Nastopila bo tudi skupina Big Foot Mama. (FOTO: Blaž Grünfeld)
Nastopila bo tudi skupina Big Foot Mama. (FOTO: Blaž Grünfeld)

V sklopu večernega programa se bo na dveh odrih — glavni in elektro oder — zvrstilo več kot 15 glasbenih izvajalcev za vse glasbene okuse. Koncertno dogajanje na glavnem odru bo otvoril Dare Acoustic, avtor himne Škisove tržnice, in zmagovalci predizbora Škisolova 2018 Nevermind. Za ljubitelje hip-hopa in rapa prihajajo na letošnji veliki oder Škisove tržnice Matter, Nipke, Trkaj in Challe Salle. Za nekoliko umirjene ritme bo poskrbel Vlado Kreslin, nostalgične pesmi bodo prepevali Zmelkoow, Big Foot Mama pa bo s svojimi uspešnicami poskrbela za odlično vzdušje. Za navdušence nad elektronsko glasbo se bodo na elektro odru zvrstili domači izvajalci Tim Urbanya, Alex Ranerro, na Škisovo tržnico prihaja tudi Sam Divine, BlueBird, zmagovalca tekmovanja Hej, DJ! Vala 202, večer pa bo zaključil Mike Vale.

Obiskovalcem Škisova tržnica v sodelovanju z MBILLS omogoča tudi nakup vstopnice, ki je praktično brezplačna. Z nakupom vstopnice z mobilno apikacijo mBills, bo posameznik dobil povrnjene stroške v višini nakupa vstopnice (3 evre). Več o nakupu vstopnice, si lahko preberete na spletni strani skisova-trznica.si.