Disciplin a kitschme jutri prvič v Škofji Loki!

V MKC Pri Rdeči Ostrigi bo prvič nastopila zasedba Disciplin a kitschme.
V MKC Pri Rdeči Ostrigi bo prvič nastopila zasedba Disciplin a kitschme.

Na line up prvega velikega koncertnega dogodka v sklopu rednega programa memoriala so  organizatorji odkrito ponosni! V Škofjo Loko prihajajo legendarne zasedbe s področja bivše Jugoslavije, kot tudi nekateri najbolj atraktivni bendi ta hip. Na memorialnem odru bomo prvič gostili kultno skupino Disciplin A Kitschme, ki je s svojevrstno kombinacijo glasbenih žanrov pod vodstvom markantnega basista in vokalista Dušana Kojića – Koje, ustvarila nezamenljiv zvok. Skupina je ena izmed tistih, ki so definirale balkansko glasbeno krajino in prispevale k specifičnemu kulturnemu vzdušju Jugoslavije 80-ih in zgodnjih 90-ih let.

 

Pester glasbeni večer

Iz domačih vrst se nam bodo pridružili Ana Pupedan, še ena ‘dobro utečena mašina’, ki je lani praznovala svojo 25. obletnico. Nam so še posebej ljubi, saj smo jih poslušali tudi na čisto prvem memorialu! Pupedanci spretno krmarijo med različnimi stili, od rocka in punka do jazza, bluesa in reggae-ja, katerih vpliv njihovi avtorski glasbi daje unikaten pečat.

 Z Nikki Louder, prav tako memorialnimi prvoborci, smo svojo pot začeli skorajda istočasno – lani so namreč praznovali svojo deseto obletnico. Hrupni preroki, ki iz donečih zvočnikov oznanjajo brezkompromisen, kaotičen, a povsem uglašen nojz rock, so najboljši v živo. Njihovi koncerti so kratke eksplozije nebrzdanih čustev, podivjanega ritma, hrumečega basa, groma kitar in predirljivih krikov. Popolno ravnovesje v kaosu, ki nikogar ne pusti brezbrižnega.
Njihovo nežno nasprotje prinaša zagrebška zasedba Žen. S tenkočutnim prepletanjem shoegazea in post-rocka je kvartet očaral klube od Balkana do Baltika. Zasanjana večplastna potovanja po melodičnih krajinah, od krautovske hipnotike do math rockovskih preobratov, podprta s čudovito poetičnimi vizualijami, so nepozabna izkušnja, ki je ne gre zamuditi. Eva, Sara, Ivona in Tanja tokrat predstavljajo svežo izdajo, tretji album ‘Sunčani ljudi’.KDO: Disciplin a kitschme, Ana Pupedan, Nikki Louder in Žen
KDAJ: petek, 4. maj 2018
KJE: MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofje Loka, Slovenija