NUDE v Cankarjevem domu z revijskim orkestrom ob 25 letnici

Skupina Nude
Skupina Nude

Koncert skupine NUDE z revijskim orkestrom in gosti bo v torek, 8. maja v Cankarjevem domu ob 20. uri. NUDE so kot dobro vino. Po četrt stoletja so vedno boljši in žlahtnejši.

 

Praznujejo četrt stoletja delovanja

Skupina NUDE šteje četrt stoletja. Vsak njihov nastop je doživetje, glasbeno potovanje in dober žur.
Tokrat bodo postregli svoje najlepše pesmi v različnih preoblekah. Koncert bo obogatil revijski orkester z dirigentom Matjažem Brežnikom in gosti

Obeta sem nam vrhunsko glasbeno doživetje v idiličnem ambientu.

Biser pa so tudi NUDE, ki so v več kot 20-letni karieri nanizali že osem albumov, zadnjega kompilacijo s pregledom 20 let dela z enostavnim, a pomenljivim naslovom – ‘DVAJSET’. Obljubljajo, da bo program poln presenečenj, odigrali bodo večino svojih uspešnic za katere menijo, da zvenijo dobro v orkestralni izvedbi.

NUDE so kot dobro vino. Po četrt stoletja so vedno boljši in žlahtnejši. Nastopili bodo z revijskim orkestrom pod vodstvom Matjaža Brežnika, na odru pa se jim bodo pridružili tudi gostje: Nika Zorjan, Tone Kregar in Jernej Dirnbek iz Mi2 ter APZ Tone Tomšič.

NUDE so doma na velikih odrih in tudi sodelovanja z orkestri so prava glasbena poslastica. Pred leti so tako razvneli ljubljanske Križanke – ta posnetek bo v obliki dvojnega CDja na voljo v kratkem,  celjski Stari grad in nazadnje konec letošnje zime tudi Celjski dom, če omenimo le te iz zadnjih nekaj let.

Opus pesmi skupine NUDE je ogromen in »status« ponarodelih ima velik šopek pesmi, zato naj naštejemo le nekaj najuspešnejših: Rola, Balon, Razlog, Budala, Tako lepo si zlomila mi srce, Najlepša pesem…