Roots rock fenomen Larkin Poe prihajata v Kino Šiška

Duo Larkin Poe (FOTO: organizator dogodka)
Duo Larkin Poe (FOTO: organizator dogodka)

Z vrha Billboardove lestvice blues albumov in z grammy nominacijo v žepu v Šiško prvič prihaja ameriški roots rock fenomen Larkin Poe. Sestri Rebecca in Megan Lovell , ki sta v preteklosti nastopali tudi na turnejah izvajalcev, kot sta Elvis Costello in Conor Oberst, sta se v zadnjih letih razvili v ene najbolj prepričljivih avtoric in izvajalk sodobnega roots rocka. K nam prihajata v polni bend zasedbi in z novim albumom ‘Self Made Man‘.

 

Kreativni sta bili tudi v času karantene

Močne južnjaške harmonije, težki kitarski rifi in brneči zvoki slide kitare so Larkin Poe v začetni fazi delovanja prislužili primerjave z legendami Allman Brothers, sodelovanje z renomiranim avtorjem in producentom T Bone Burnettom in naziv ‘Best discovery of Glastonbury‘ na največjem britanskem festivalu leta 2014. Pravi preboj pa sta sestri Lovell uspeli narediti s četrtim albumom ‘Venom & Faith‘, ki je izšel konec leta 2018 in bil v nominiran za nagrado grammy 2020 v kategoriji najboljši sodobni blues album.

Ravno nasredi vzpona pozornosti mednarodne glasbene javnosti in v pripravah na izdajonovega albuma je tudi Larkin Poe zajel karantenski lockdown, ki pa se mu sestri nista pustilapreveč zmesti. Novi album ‘Self Made Man‘ je izšel junija 2020, in tako kot prejšnje, sta tudi tega samozavestni sestri izdali pri lastni neodvisni založbi Tricki-Woo Records. Dva tedna po izidu je album že zavzel prvo mesto Billboardove blues lestvice, bend pa je ob blokadi koncertne sfere začel novi material predstavljati preko spletnih kanalov.

 

V Sloveniji sta že nastopili

Kako so Larkin Poe udarni in prepričljivi v živo, so se slovenski koncertni navdušenci lahko prepričali že na blejskem festivalu Okarina, kjer je skupina nastopila v okviru svoje prve velike evropske turneje leta 2019. Sestri Lovell na odru izžarevata izjemno koncertno vitalnost in sproščeno komunikativnost, ki jo bomo vsi še kako potrebovali po tem predolgem obdobju abstinence.

Za glavni nastop večera nas bo ogrel Ryan McMullan, talentirani kantavtor, ki s prepoznavnim glasom in očarljivimi melodijami spominja na Paola Nutinija ali mladega Toma Waitsa. Kot se za mladeniča iz obmorskega mesteca na Severnem Irskem spodobi se je McMullan več let kalil v lokalnih pubih in sčasoma pritegnil pozornost ter pohvale zvezdnikov, kot sta Ed Sheeran in Gary Lightbody (Snow Patrol). Danes velja za enega najobetavnejših severnoirskih izvajalcev.

KDO: Larkin Poe + Ryan McMullan
KDAJ: petek, 20. maj 2022 ob 20. uri
KJE: Kino Šiška, Ljubljana, Slovenija
Vstopnice lahko kupite TUKAJ.