Regionalni vzpon Železnih stopinj se nadaljuje

FOTO: YouTube, PROMO
FOTO: YouTube, PROMO

Regionalna prepoznavnost Železnih stopinj očitno še ni dosegla svojega vrhunca, saj so člani ekipe, ki je ustvarila izdelek, na svojem Facebook profilu objavili nov datum. Predvajanju v Novem Sadu, kjer je bil film predvajan v sklopu Festivala srbskega podzemlja, med katerim so se ekipi pridružili tudi domači thrash veterani Sarcasm, bo sledilo še gostovanje na zeniškem DokuMfestu, ki se bo zgodilo konec avgusta.

Avtor izdelka Denis Brnčič (TUKAJ si lahko preberete naš intervju z avtorjem) je za naš portal povedal:

Ko sem prejel klic organizatorja festivala Josipa Dujmovića, ki je živa legenda YU rock scene, sem bil zelo vesel in počaščen. Gre za resen festival glasbenega dokumentarnega filma. Vabilo in uvrstitev v redni program festivala, je še eno priznanje vsem, ki smo ustvarili film. Še posebej pa gre tu za priznanje vsem glasbenikom, ki so sceno pravzaprav naredili.

Po gostovanju na Festivalu Srpskog podzemlja, v srbskem Novem Sadu, kjer je film prejel ovacije, bo prihajajoča projekcija v Zenici zagotovo predstavljala nov mejnik. Mogoče nas pa opazi tudi kakšen slovenski festival. Gostovanja v Bosni se zelo veselimo.

Naše mnenje o dokumentarcu (TUKAJ si lahko preberete celotno recenzijo)

Gledan kot celota nam izdelek ponuja več kot odlično seznanitev z domačo (pol)preteklo glasbeno zgodovino, ki bi morala biti nujno poslušanje vsakega pravovernega rockerja ali vsaj žanrskega simpatizerja. Poleg tega pa dokumentarec več kot očitno dokazuje, da povpraševanje po takšnih stvareh obstaja, potrebna je le volja (in sredstva), da se stvar realizira. A ker status quo in vladajoči množični mediji propagirajo druge stvari, bo na kaj podobnega potrebno še počakati, ali pač?

Tvorci obojih železnih stopinj, pred vami dvigam klobuk!