Dokumentarec Železne stopinje tudi v Novem Sadu

FOTO: Google (Železne stopinje PROMO)

Zagnanost in trma ekipe, ki je ustvarila dokumentarec Železne stopinje, posvečen zgodovini domače metal scene, sta (končno) pritegnila tudi pozornost tujine. Dokumentarec bo namreč predvajan v sklopu Festivala srbskega podzemlja, ki bo potekal med 12. in 13. aprilom v Novem Sadu (Hala 6, novosadsko sejmišče). Predvajanje dokumentarca bodo še dodatno začinili domači thrash veterani Sarcasm.

Dokumentarec je bil preteklo soboto premierno predvajan tudi na drugem kanalu domače nacionalne televizije.

Naše mnenje o dokumentarcu

»Gledan kot celota nam izdelek ponuja več kot odlično seznanitev z domačo (pol)preteklo glasbeno zgodovino, ki bi morala biti nujno poslušanje vsakega pravovernega rockerja ali vsaj žanrskega simpatizerja. Poleg tega pa dokumentarec več kot očitno dokazuje, da povpraševanje po takšnih stvareh obstaja, potrebna je le volja (in sredstva), da se stvar realizira. A ker status quo in vladajoči množični mediji propagirajo druge stvari, bo na kaj podobnega potrebno še počakati, ali pač?

Tvorci obojih železnih stopinj, pred vami dvigam klobuk!«

TUKAJ si lahko preberete celotno recenzijo.

Eden izmed idejnih očetov, Denis Brnčič je o dokumentarcu povedal:

»Odzivi publike so bili neverjetni. Na projekt sem zelo ponosen. Razprodali smo Kino Šiška, potem pa smo izvedli še celo vrsto ponovitev. Kot smo lahko opazili, je Slovenija res potrebovala nekaj takšnega.«

TUKAJ si lahko preberete cel intervju.