Pobarvani Le Serpentine v živo še boljši kot na albumu

Le Serpentine (Foto: Bojan Okorn)

Kranjska petčlanska zasedba Le Serpentine s paleto različnih žanrov od indie rocka, dream popa in post punka že od leta 2014 barva velike in male odre po vsej Sloveniji. Tokrat so na Traina prišli z novo plato “Pobarvanka”, v nastop pa so jih dodobra ogreli stari znanci lokalne scene 30 stopinj v senci. Domača publika jih je klicala na oder in bodrila z žvižgi, na neki točki celo spodbujala, naj slečejo majice kratke, kot pravi njihova skladba. Zagotovo ste si vsaj enega od njihovih komadov že mrmrali, saj so med drugim osvojili že štiri popevke tedna na Valu 202, njihov letošnji “Vrtiljak” pa se je na isti frekvenci uvrstil tudi na lestvico najpogosteje zavrtenih skladb meseca junija.

Izvrstna plošča ‘Pobarvanka’, ki se drži prijetnih zvočnih valov, je v živo še bolj živih barv. Preverjeno. Sicer sama predstavitev članom ekipe (iz prve roke) ni bila ravno v ponos (poslušalci smo zgolj uživali v glasbi, tehnične stvari pa prepustili drugim), ampak tako pač je v glasbenem poslu. Ne more uspeti vsak koncert in velikokrat ni odvisno od tebe.

Le Serpentine (Foto: Bojan Okorn)

Čeprav samo koncertno prizorišče ni nudilo najboljših pogojev (kvaliteta zvoka in osvetljava), so Tjaša Teropšič – vokal, Anže Kern – bobni, Grga Jokić – bas, Žiga Jokić – kitara in Matej Naglič – klaviature naredili vse, kar so lahko, da smo začutili njihov drugi plošček. Pevka tokrat ni ponovila napake in je pojasnila da gre za predstavitev albuma, ne pa ‘otvoritev’, kot je veselo razlagala v Gali Hali. Vzdušje je bilo sproščeno in kar so predstavili, je bilo odlično. Seveda pomaga, če poznaš prav vse skladbe z nove plošče! Kar jim gre na roko, so nedvomno njihove sposobnosti grafičnega oblikovanja. Ne samo pri snemanju preprostih, a vseeno unikatnih in lepih videospotov, ampak tudi pri sami postavitvi odra, zasnovi naslovnice in kreiranju koncerta. Postregli so s fino merchandise robo, v kateri se znajdejo majice, kape in vrečke, seveda pa je bilo mogoče dobiti tudi njihov CD. Pred odrom je stal še star televizor s pobarvanim zaslonom, ki je bil zares lep dodatek v sicer intimno vzdušje kranjske miniaturne Metelkove. Če je kdaj ta prostor imel kaj barve, potem je bilo to takrat, ko so na odru stali Le Serpentine.

Brata Žiga in Grga Jokić skrbita za hitre kitarske riffe in mastne basovske linije, Matej Naglič suka prste na klaviaturah in harmoniki, Anže Kern žge na bobnih, Tjaša Teropšič pa z razgibanim vokalom zapakira bendovsko glasbeno vizijo v homogeno celoto.

Vse, kar rabim 😍

Objavil/a Rocker.si dne Petek, 18. oktober 2019