Paul McCartney najavil izid novega albuma

Nekdanji Beatle je naznanil izid novega studijskega albuma, ki ga je v celoti ustvaril sam. McCartney III bo izšel 11. decembra.

Sir Paul McCartney je v izjavi za medije zapisal, da mu je trenutna pandemija omogočila dovolj časa za pripravo novega albuma:

Izolacijo sem v družbi preostale družine preživljal na svoji kmetiji, kjer imam tudi studio, v katerega sem zahajal vsak dan. Čakalo me je nekaj filmske glasbe, ki se je spremenila v uvodno skladbo. Ko sem jo končal, sem pomislil, kaj bom počel naprej? Imel sem nekaj stvari, s katerimi sem se ukvarjal v preteklih letih, za katere mi je zmanjkalo časa. Zato sem se posvetil tem. Vsak dan sem začel snemanje z glasbilom, s katerim sem ustvaril izbrano skladbo, in nadaljeval. Šlo je za zabavo, kajti počel sem stvari, ki sem si jih želel. Nisem slutil, da bom na koncu ustvaril cel album.

Seznam skladb še ni bil razkrit, vendar sporočilo omenja neobjavljeni skladbi “Long Tailed Winter Bird” in “Winter Bird/When Winter Comes.” Stvaritvi, ki ju je McCartney v devetdesetih posnel z Georgeom Martinom. Nekdanji Beatle je svoj zadnji album izdal leta 2018, ko je izšel Egypt StationV sklopu spremljajoče turneje za omenjeni album je Paul obiskal tudi Dunaj, kjer je nastala tudi naša reportaža.