Nightwish končali z urejanjem prihajajočega albuma

FOTO: Ville Akseli Juurikkala (Nuclear Blast Records), PROMO

Zasedba Nightwish je na svojem Facebook objavila novico, da so snovalci zvočne podobe prihajajočega albuma končali s svojim delom. Da so zaključili z albumovim miksanjem in masterizacijo.

Čeprav podrobnosti o prihajajočem albumu zaenkrat ostajajo skrivnost, je v javnost že prišlo nekaj infomacij. Kot smo poročali oktobra, bo prihajajoči izdelek izšel pod okriljem založbe Nuclear Blast in bo drugi zaporedni album, ki ga je zasedba posnela s pevko Floor Jansen.

O snemanju svojega dela je Floor za FaceCulture povedala:

Mislim, da smo naredili zelo dober album. Zelo, zelo sem zadovoljna z njim. Že pri prvih notah sem vedela, da gre za odlično stvar. Gre za nightwishovski material v pravem pomenu besede. Več ne smem povedati. Obstaja nekaj stvari, ki so enake in cel kup takšnih, ki so drugačne. Mislim, da bodo naši oboževalci uživali, ko ga bodo slišali.

O prihajajočem albumu je ekskluzivno za naš portal spregovoril tudi bendov basist in občasni pevec Marco Hietala:

No, preveč ti vsekakor ne smem povedati (glasen smeh). Reciva, da se bo plošča vrtela okrog vokalnih harmonij, o katerih sva že govorila.

Mislim, da smo tekom let ustvarili sistem, kjer vsi odlično sodelujemo in poznamo svoje zadolžitve. Če sta Troy in Floor [Jansen] nazadnje sodelovala predvsem pri zgodnjih fazah, se bo to tokrat spremenilo.