Festival Metaljot Raspaljot je razkril prva imena

FOTO: Metaljot Raspaljot (FB profil), PROMO

Organizatorji festivala Metaljot Raspaljot so razkrili prve podrobnosti o letošnji ediciji festivala, ki se bo odvila 3. julija 2020 na idilični lokaciji graščinskega dvorišča v starem mestnem jedru Laškega. Kot so razkrili, bo festival tudi tokrat ponudil prijetno atmosfero, odlično hrano in pijačo ter številne turistične lepote in atrakcije, povezane z bogato termalno in pivovarsko zgodovino mesta.

FOTO: Festival Metaljot Raspaljot, PROMO

Kar se tiče nastopajočih, so organizatorji zaenkrat razkrili sledeča imena:

Sarcasm

Skupina Sarcasm je bila ustanovljena leta 1987 v Škofji Loki, v vsej svoji zgodovini, pa so poleg številnih demo posnetkov in kopilacij, izdali tudi 6 dolgometražnih albumov (TUKAJ si lahko preberete recenzijo bendovega prvenca). V vseh letih obstoja je skupina veliko koncertirala tako doma, kot v tujini, oder pa so si delili s svetovnimi velikani, kot so Slayer, Motorhead, Sepultura, Kreator, Sodom, D.R.I., Soulfly in mnogimi drugimi. Sarcasm ne veljajo samo za eno od najbolj legendarnih metal zasedb na prostoru Slovenije, ampak tudi na prostorih bivše Jugoslavije!

FOTO: Festival Metaljot Raspaljot, PROMO

Mordenom

Po 8 letih brez odra, se bo death/black metal zasedba Mordenom, predstavila na odru festivala Metaljot Raspaljot – open air festival 2020! Mordenom so bili ustanovljeni leta 2003 v Metliki, leta 2009, so izdali zelo dobro sprejeti album Agnvs Dei, tri leta kasneje, pa je bil njihov zadnji koncert, kar pa ne pomeni, da skupina v tem času ni bila kreativna! Na letošnji ediciji festivala Metaljot Raspaljot, nam bodo tako predstavili ogromno novega materiala, odigrali pa nam bodo tudi kaj iz prvega albuma!

FOTO: Festival Metaljot Raspaljot, PROMO

Metalsteel

Metalsteel so bili ustanovljeni leta 1999 v Medvodah, do sedaj so izdali 6 studijskih albumov, koncertirali pa širom celotne Evrope in si delili oder s skupinami, kot so Saxon, Helloween, W.A.S.P., Hypocrisy in mnogimi drugimi!

FOTO: Festival Metaljot Raspaljot, PROMO

Vader (prvi headliner)

Vader so nastali leta 1983 (kot Death in Possessed) v Olsztynu (Poljska). Zasedba je do danes izdala 11 studijskih albumov in koncertirala praktično po vsem svetu. Pripravite se na nastop enega izmed največjih death metal bandov.

FOTO: Festival Metaljot Raspaljot, PROMO

Kolektiv Rocker.si je festival obiskal tudi lansko leto, kjer smo lahko (med drugim) prisluhnili tudi stvarnikom domače hard in heavy scene, zasedbi Pomaranča.