Metaljot Raspaljot: še 14 dni

FOTO: Metaljot Raspaljot (FB profil), PROMO
FOTO: Metaljot Raspaljot (FB profil), PROMO

Lanska edicija festivala Metaljot Raspaljot je privabila preko 500 obiskovalcev, veliko jih je bilo tudi iz tujine, ki so priložnost izkoristili tudi v turistične namene, saj je Laško staro mestece z zares bogato zgodovino in tradicijo. Kajti v njem boste našli marsikaj, od najstarejše pivovarne v Sloveniji, do vrhunskega zdraviliškega turizma in gradu, v katerem so nekoč prebivali Celjski grofje. Nosilci lanskega festivala so bili poljski death metal velikani Decapitated, program pa so dopolnili še bandi, kot so Noctiferia, Interceptor, Paragoria, Panikk, Valuk in Sarcom in Kaoz – festival je presegel prav vsa pričakovanja!

Po zelo uspešni lanski ediciji festivala, je letos napočil čas za nadgradnjo, za dva nosilca programa. Kot prva bo to zasedba Pomaranča, ena največjih domačih in regionalnih heavy metal/hard rock zasedb, ki bo v Laškem izvedla ekskluziven koncert, s katerim se bo poklonila svoji 40-letnici.

Drugi nosilci programa bodo nizozemski death metal velikani Sinister, eni izmed pionirjev svojega žanra, hkrati pa tudi band, ki na sceni velja za enega boljših “live” izvajalcev. Poleg omenjene dvojice boste lahko na odru slišali tudi domače thrash legende Eruption in verjetno največji srbski black metal band The Stone.

Domače barve bodo zastopali tudi trenutno največji slovenski black metalci Cvinger, ki pa nam bodo predstavili nekaj svežega materiala, ljubljanska heavy metal senzacija SkyEye in groove/djent/progressive death metalci Morywa.

Dogodek bo tudi letos potekal na idilični lokaciji starega graščinskega dvorišča, ki bo v celoti prekrita s streho, kar pomeni, da se bo dogodek zgodil v vsakem primeru! Poskrbljeno bo tudi za veliko udobje (klopi, mize, senca), jedačo ter pijačo (koktajli, craft in lager piva itd.), ki bosta tudi tokrat na voljo po po zelo ugodnih cenah.

Prizorišče se lahko pohvali tudi z velikim številom brezplačnih parkirnih mest in dobrimi železniškimi povezavami, saj bo festival potekal v starem mestnem jedru.

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z organizatorjem vam podarjamo 1 vstopnico. Žrebamo naslednji petek (prijave: nejc@rocker.si).

Nagradno vprašanje:

Katero je bilo prvo glasbeno ime, ki ga je najavil festival (namig)?

Vstopnice

  • 22€ v preprodaji (razprodano!)
  • 25€ v redni prodaji (do 4. julija zvečer)
  • 28€ na dan festivala

Prodajna mesta: www.Olaii.com, bencinske črpalke OMV in Trafike 3Dva

FOTO: Metaljot Raspaljot – open air festival 2019, PROMO